Malliston isompaan päähän tuleva kiinteä purjevenevetolaite on yhdistetty Torqeedon tehokkaimpiin, entuudestaan sisä- ja perämoottoreina saatavilla olleisiin Deep Blue 50 ja Deep Blue 100 -moottoreihin. Niiden mallimerkinnät kertovat moottorien tehon kilowatteina. Tutummin hevosvoimia on siis noin 70 ja 135, mutta sähköpropulsioille tyypilliseen tapaan hevosvoimat tulevat hyödynnetyksi polttomoottoreita paremmin.

Deep Blue 50 SD ja Deep Blue 100 SD on suunniteltu jopa 30 solmun nopeuksiin ja ne ovat luonnollisesti yhdistettävissä Torqeedon viimeisimpään akku- ja hallintalaiteteknologiaan, uusiutuvaa energiaa hyödyntäviin regeneratiivisiin aurinko-, tuuli- ja potkurilataustoimintoihin, sekä akkuja varaavaan range extender -tyyppiseen polttomoottoriaggregaattiin. Jos edellä mainittujen ei arvella riittävän veneen virranjanoon, voi Deep Blue SD:n liittää myös osaksi hybridijärjestelmää.

Perämoottoririntamalla vuoden tärkein uutuus on Travel 603. Se vastaa suorituskyvyltään noin kaksihevosvoimaista polttomoottoria ja sopii soutuveneisiin sekä aina tonnin painoisiin uppoumarunkoisiin moottori- ja purjeveneisiin. Travel 603 tulee Travel-mallistoon liki saman tehoisen 503:n rinnalle. Teknisesti 503 ja 603 poikkeavat toisistaan siten, että 603 on suoravetoinen kun taas 503:ssa on planeettatyyppinen vaihteisto. Suoravedon rakenne on plsneettavaihteistoa järeämpi ja hieman painavampi, mutta etuna on voimansiirtoäänien puuttumisen ansiosta hiljaisuus.

Noin 20-hevosvoimaista polttomoottoria vastaava Torqeedo Cruise 10 R -perämoottori ja Cruise 10 FP -pod-propulsio saavat mallivuodelle 2021 hallintalaiteteknisen päivityksen. Jatkossa ne tukevat Torqeedon TorqLink-väylää, mikä mahdollistaa muun muassa Power 48-5000 litiumakkujen ja Torqeedon sähköisen premium-hallintalaitteen käytön Cruise 10 -moottorien yhteydessä.

www.torqeedo.com

www.torqeedo.fi