Torqeedon ja WhisperPowerin yhteistyössä kehittämä Range Extender on tehokas, 25-kilowattinen generaattori Deep Bluen korkeajännite (350 V) järjestelmään. Siinä on vaihtuvakäyntinopeuksinen dieselmoottori, jolla toteutetaan WhisperPowerin Genverter-teknologiaa.

Sen kantavana ideana on, että generaattori optimoi ja sopeuttaa automaattisesti käyntinopeutensa ja virrantuottonsa kulloinkin vallitsevaan tilanteeseen. Sen lisäksi se käynnistyy ja sammuu täysin itsenäisesti – tarpeen mukaan.

Range Extenderiä ei kytketä suoraan propulsiojärjestelmään, vaan se toimii ainoastaan Deep Blue -propulsion BMW i -litiumakkuakkupankin virtalähteenä, esimerkiksi potkuriregeneroinnin, aurinkopaneelien ja tuulivoimalan rinnalla.

Käytännössä Range Extender huolehtii siis siitä, että matka tai bileet jatkuvat, vaikka uusiutuvien energialähteiden tuotto hiipuisi ja akkukapasiteetti uhkaisi hiipua, eikä maasähköä ole mailla halmeilla.

Range Extenderin kerrotaan tuottavan yhden kilowattitunnin verran sähköä 295 grammalla dieseliä. Koppaan pakatun generaattorin käyntiääni on Torqeedon mukaan hyvin hiljainen. Seitsemän metrin etäisyydeltä äänenpaineeksi on mitattu 54 desibeliä.

Range Extenderiä ei ole vielä hinnoiteltu, mutta halpa se ei arvatenkaan tule olemaan.

www.torqeedo.com