U-Boat Worx kertoo toimittaneensa viimeisen viiden vuoden aikana yli 20 elämyssukellusvenettä lähinnä yksityishenkilöille sekä matkailualan yrityksille. Nexus 9 on hollantilaisvalmistajan uusin, isoin ja hienoin luomus.

Sen mukaville nahkaistuimille mahtuu kuljettajan lisäksi kahdeksan matkustajaa ihastelemaan vedenalaista maailmaa, johon avautuu panoraamanäkymät ellipsin muotoisesta matkustamosta. Eteen ja sivuille käännettävissä olevat matkustajien istuimet mahdollistavat parhaat katselukulmat. Ilmatilaa matkustamossa on reilut 900 litraa per henkilö.

Sisään ja ulos kuljetaan sukellusvenetyylisestä, päällä olevasta luukusta, mutta tikapuiden tilalle saa lisävarusteena henkilöhissin(!). Akryylista valmistettu painerunko mahdollistaa sukelluksen aina 200 metrin syvyyteen saakka. Kahdeksan ohjailupotkurin avulla Nexus 9 liikkuu tarkasti ja hallitusti kaikkiin suuntiin, maksimissaan kolmen solmun nopeudella.

Nexus 9 voidaan laskea veteen joko maalta tai alukselta ja se voidaan joko kuljettaa tai hinata sukelluspaikalle. Täyssähköinen Nexus 9 on varustettu litiumakuilla, happisylintereillä ja hiilidioksidisuodattimilla, jotka mahdollistavat jopa 10 sukelluskertaa päivässä ja 18 tunnin toiminta-ajan lataus- ja täyttö/tyhjennyskertojen välillä.

Kuten arvata saattaa, ihan halvalla U-Boat Worxin sukelluskelloa ei saa, ja 7–9-paikkaiset Nexukset sijoittuvat malliston huipulle. U-Boat Worx ilmoittaa hinnan ostajakandidaateille henkilökohtaisesti. Se on kuitenkin selvää, että Nexuksen kohdalla puhutaan seitsemän numeroisesta summasta.

www.uboatworx.com