Lasikuitukomposiitista valmistettu Viva E-Floater on neljä metriä pitkä, 1,4 m leveä ja painaa 420 kiloa. Jetit on suunniteltu yhteistyössä Parexon kilpavenesuunnittelijoiden kanssa ja ne valmistetaan Suomessa. Parexojen tapaan myös Viva tulee saataville kevyempänä hiilikuitukomposiitista valmistettuna versiona.

Viva E-Floaterin 60 kilowatin (82 hv) sähkömoottori ja Alamarin-Jetin valmistama propulsioteknologia tarjoavat sähköautomaista kaasuun reagointia ja kiihtyvyyttä. Jetin maksiminopeudeksi luvataan jopa yli 50 solmua, mutta siihen tuskin ylletään 60 kW:n perusmallilla.  

Ajoakun kapasiteetti on 27 kilowattituntia, minkä pitäisi riittää eco mode -ajotilassa 50 kilometrin eli noin 27 meripeninkulman toimintamatkaan. Akku latautuu pikalatauksella 10 prosentista täyteen varaukseen tunnissa. Hidas lataus ottaa aikaa 20 tuntia.

E-Floaterissa on vakiona edistyksellinen kosketusnäyttö karttaohjelmineen. Keulassa on jopa 500 litraa vesitiivistä säilytystilaa. Lanseerausta on suunniteltu tammikuussa Saksassa Düsseldorfissa järjestettäville Boot-venemessuille. Viva-vesijetit ovat ennakkomyynnissä hieman alle 40 000 euron hintaan ja jettien toimitukset alkavat vuonna 2024. 

Viva Electric Jetsin toiminnassa on sijoittajana mukana myös autourheilusta tuttu Mika Salo, joka on F1-uransa jälkeen ollut aktiivinen sähköisten kulkupelien testaaja jo useamman vuoden ajan. 

– Jos laite näyttää hyvältä ja on nopea, minua alkaa kiinnostaa, varsinkin jos yritys on vielä suomalainen. Ja kyllähän me kaikki tiedetään, että nykyiset vesijetit aiheuttavat aika paljon ärsytystä mökeillä ja rannoilla kovan äänen takia. Meidän sähkövesijetti ratkaisee tämänkin ongelman, Salo kertoo.

– Kuten tiedämme, Mika on ajanut hyvin monenlaisia moottoriajoneuvoja, joten tämä kokemus ja sen mukanaan tuoma osaaminen ovat erittäin arvokkaita tekijöitä tuotekehityksessämme. Mikalla on laaja ymmärrys tekniikasta sekä suhteet jakelijoihin, mediaan, sijoittajiin ympäri maailman. Hienoa, että Mika lähti mukaan. Tiedämme, että Viva vesijetti on sellainen laite, joka saa hymyn huulelle kokeneemmallekin kuskille, sanoo Vivan vientijohtaja Altti Näsi.

www.vivaelectircjets.com