Uusi DFNDR 8 vaikuttaa ensisilmäykseltä isolta edistysaskeleelta samannimiseen edeltäjäänsä verrattuna. Muutamia perusperiaatteita on laitettu vallan kokonaan uusiksi, mutta perustat ovat ennallaan.

XO:n ”peruskallio”, jäykkä ja syvä alumiinirunko, on yhä tallella. Uudessa DFNDR 8:ssa pohjakulma on perässä 23 astetta. Jykevän rungon päälle on istutettu lujitemuovinen kansirakenne.

Tilaratkaisun perusta on sen sijaan vaihdettu kokonaan. Siinä missä edeltävä DFNDR 8 perustui ympärikuljettavaan konseptiin, on uudessa vaihdettu läpikuljettavaan perusajatukseen.

Varsinaista tilaratkaisua ei ensimmäiset julkaistut renderikuvat vielä paljasta, mutta niitä tutkimalla näyttäisi siltä, että etuovi on keskellä ja ohjaamo tutusti styyrpuurin laidalla, mutta takaa kuljetaan peräkannelle paapuurin laidalta. Lanseeraustiedotteessa mainitaan lisäksi erillinen toiletti sekä mahdollisuus pedata matkustamo parivuoteeksi ja keulan avotila aurinkotasoksi.

DFNDR 8:n voi valita avonaisempana tai katetumpana. Tuulilasi ja HT-kate tulevat aina mukaan. Avoimessa ”safarimallissa” on kuomukankaiset sivu- ja takaseinämät, joiden vaihtoehtona on kiinteät ja täyskorkeat sivuikkunat sekä liukuovella varustettu, umpinainen takaseinä. Nästä vaihtoehdoista valitsemalla pitäisi löytyä sopiva niin seikkailulliseen retkiveneilyyn, kalastukseen kuin yhteysajoonkin.

Optimaaliseksi perustason lähtömoottoriksi mainitaan 300-hevosvoimainen perämoottori, jolla syyskuussa esiteltävän ja pian sen jälkeen tuotantoon ehtivän vuosimallin 2023 DFNDR 8:n pakettihintojen on määrä alkaa noin 170 000 eurosta. Ihan halvalla uusi pikku-XO ei siis irtoa ja hinnat ovat rajussa nousussa: vielä mallivuodella 2022 pykälää suuremman DFNR 9:n pakettihinta 300-hevosvoimaisella koneella jäi alle 150 000 euroon, mutta tuskin sitä jatkossa tullaan pikkusiskoaan halvemmalla myymään.

DFNDR 8:n moottorivalikoiman huipulta löytyy yksi 450- tai kaksi 225-hevosvoimaista konetta, joilla 50 solmun rajan pitäisi rikkoutua. Konetehoissakin ollaan siis isomman DFNDR 9:n kanssa samalla levelillä.

www.xoboats.com