Zodiacit tulevat Suomessa veneilijöille väistämättä tutuiksi, sillä ranskalaisvalmistaja toimittaa vuoteen 2022 mennessä Rajavartiolaitokselle yli 20 nopeaa partiovenettä. MilPro SRA 850 -mallisten työkalujen esittelyn voi lukea ja katsoa tästä

Kuten jo mallinimetkin selkeästi kertovat, suunnilleen samaa kokoluokkaa oleva Medline 9 on ihan toista maata. Se ottaa paikan Zodiacin huvivenemalliston lippulaivana.

Medline 9 on tehty nykytyylin mukaisesti isoksi päiväveneeksi. Perässä on Zodiacin ideoimat sivuille kaartuvat uimatasot ja todella kookas u-sohva, jonka paapuurin peräkulmaan aukeaa läpikulku uimatasoille. Pentterilipasto on integroitu ohjaamon pari-istuimen selkäpuolelle, joten tarjoilu u-sohvalle käy sujuvasti.

Keulassa on toinen kookas oleskelutila, jonka saa muokattua perän u-sohvan tavoin aurinkotasoksi. Kojelaudassa on tilaa isolle monitoiminäytölle, mutta "vain" yhdelle. Pulpetin sisällä on toiletti, vuodepatjat saa lisävarusteena. 

Medline 9:n saa valkoisena tai harmaana, Suomi-hinnat alkavat 81 770 eurosta, millä saa vakiovarusteisen valkoisen veneen ilman moottoria. Harmaa on noin 3 500 euroa kalliimpi. Moottoriksi tarjotaan Yamahan 425-hevosvoimaista V8 XTO:ta tai kahta 300-hevosvoiaista V6:sta. Moottorivalinnasta riippumatta pakettihinta asettuu 140 000 euron tuntumaan, sillä iso V8 maksaa lähes saman (57 930 €) kuin kaksi V6:sta (yht. 59 460 €).

www.zodiac-nautic.com 

www.yamaha-motor.eu