Fusion StereoActive on hauskasti muotoiltu bluetooth-kaiutin kesän rientoihin, rannoille ja vesille. Se sujahtaa helposti reppuun eikä säikähdä huonoa säätä eikä edes veteen putoamista.

StereoActivessa on mukana radio ja usb-liitin, jonka kautta soittimelle voi syöttää musiikkia tikulta tai piuhaa pitkin.

Reilun kilon painoinen laite on tukevasti rakennettu ihan vakavasti otettava soitin. Se on sellainen, joita nuoriso kantaa mukanaan kylien raiteilla musiikki jytisten, mutta tämän ulkoiset ominaisuudet on sovitettu vesillä ja veden äärellä viihtyville.

Sen voi ottaa uimapatjalle, rannalle, kanoottiin, pyörän tarakalle, suihkuun, saunaan tai veneeseen – isoon tai pieneen, kelistä ja säästä riippumatta.

Paketissa tulee mukana kiekoksi kutsuttu pyöreä teline, jonka voi kiinnittää kohteeseen vahvalla 3M-tarralla tai ruuveilla. Sen päällä soitin on tukevasti kiinni ja irtoaa vipua vääntämällä.

Fusionin mainoksessa soitin on kiinnitetty sup-laudalle. Minä teippasin sen väliaikaisesti kanootin keulaan, missä se näyttää melkein kuin pieneltä avotutkan antennilta.

Päällä on näppäinrivistö, joka on muotoiltu siten, että sitä voi painella vaikka melalla, jos ei sormella yllä. Melan sivu osuu lovetuille näppäimille helposti.

Soitinta voi hallita myös langattomasti Garminin älykelloilla, joihin saa Fusion-Link-apin. Ja tottelee se myös mobiililaitteita vastaavan nimisellä apilla.

Soitin on toteutettu ilman näyttöä, jonka tilalla on puhepalaute. Se kertoo aseman taajuuden, valitun äänilähteen, tervetulot ja näkemiit. Älykellosta ja mobiililaitteesta oleelliset tiedot näkee koko ajan.

Kun StereoActive on tarkoitettu rannoille ja vesille, se sietää vettä toisin kuin puhelin, Bluetooth-yhteyden toinen pari. Itse StereoActive soi vaikka vedessä kelluessaan. Tosin huonosti, koska elementit ovat silloin veden alla, eli jakuzeihin ja paljuihin se ei sovellu kelluvaksi soittimeksi.

Niin ja puhelimelle saa vesitiiviin kotelon lisävarusteena.

Laitteen kotelo on miellyttävää kumimaista materiaalia, josta saa pitävän otteen myös märkänä.

Soittimen ladattava akku kestää korkeintaan 20 tuntia soittamista, ja siitä voi myös ladata puhelimen akun usb-piuhalla. Silloin päätykorkin pitää olla auki. Kaikki korkin alla olevat liittimet on toteutettu vesitiiviisti, mutta itse en kastelisi niitä korroosioriskin vuoksi.

Käytössä bluetooth-yhteys osoittautui hämmästyttävän laadukkaaksi, eikä se pienistä pätkinyt.

Radio ei löydä kaikkein heikoimpia kanavia, mutta ilman ulkoista antennia enempää ei voi vaatiakaan.

Kannettavalta kaiuttimelta ei voi odottaa hifilaatuista ääntä.

Yleensä ottaen pienikokoisten elementtien akilleen kantapää on bassopää. Fusion on ratkaissut sen tukemalla alataajuuksia suhteellisen suurella passiivisäteilijällä, joka paikkaa niitä taajuuksia, joihin 2,5-tuumaiset elementit eivät kykene. Passiivilevy värähtelee elementtien painevaihteluiden vaikutuksesta ja toistaa lähinnä elementtien suurimpia liikkeitä eli bassotaajuuksia.

Kaiuttimen ääni on nuorekas ja trendikäs. Basso jytisee ja pöytä tutisee, kun ääntä annostelee reilummin.

Soitin korostaa 100–150 hertsin taajuuksia, jotka tuovat musiikkiin muhkeutta ja basson jumputusta.

Mutta peltipuolella ja muissa korkeissa äänissä on sitten hiljaisempaa. Lautaset kilahtavat vain ujosti, ja äänestä puuttuu raikkautta ja kuplivuutta. Tämä korostuu pienillä volyymeilla.

Jos kaiuttimen sijoittaa pöydälle, tason heijastuksetkin korostavat enemmän basso- kuin diskanttitaajuuksia.

Mutta sitten kun ääntä otetaan ulos enemmän, sointi tasapainottuu selvästi ja diskanttipääkin herää henkiin.

Musiikilla tummanlämpimän sävyn voi hyväksyä, mutta puheääneen tulee valitettavasti ylimääräistä möreyttä, nenä-äänteitä ja honotusta. StereoActivesta on mukavampaa kuunnella musiikkia kuin uutisia.

Kohderyhmä huomioon ottaen äänensävy lienee valittu tietoisesti. Meidän nuorisoon mainion StereoActiven ääni tuntui uppoavan kritiikittömästi.