Sivustolla 29 vierailijaa

21.10.2019

Mahtuuko mukaan?

Vaikka XL:n ja XXL:n kokonaismitat ovat muuttuneet vain vähän, ovat sisämitat kasvaneet. Merkittävin muutos on lattiatason sisäleveyden määrittävässä rungon leveydessä vesilinjassa, joka on kasvanut 29 sentillä. Kun myös laidat ovat entistä pystymmät ja korkeammat, on etenkin taka-avotilan volyymi kasvanut selvästi.

Sen huomaa etenkin XL:n peräpenkillä istuessa, missä jalkoja mahtuu oikomaan ihan vapaasti. Käytännössä peräsohvan ja ohjaamon erillisistuimien väliin jaa hyvin myös touhu- tai kuormatilaa sekä esteetön pääsy aivan laidan viereen.

XXL:ssä ohjaamon penkkien ja peräsohvan välin täyttää u-sohvan sakarat. Kooltaan sohva riittää neljälle tai tiiviisti viidelle, mutta pienet sivuselkänojat ja esillä olevat kuomun kaaret verottavat istumamukavuutta etenkin laitapaikoilla.

Pöydän saa lisävarusteena molempiin, aurinkotason vain XXL:ään. Ajokuomu on molemmissa lisävaruste.

Koko XL:n ja XXL:n välinen 20 sentin pituusero on ohjaamon ja peräsohvan välissä, joten pulpetit, tuulilasi ja niiden etupuolella oleva keulan avotila ovat kooltaan identtisiä.

Keulassa on kookas keulakansi ja korkeat kaiteet, mutta keulaknaapit on sijoitettu ahtaasti. Keulakannen alla on näppärä avoköysilokero ja keulapenkin alla suurempi luukullinen säilytystila, johon mahtuu myös ankkuri tai lepuuttimia.

 


Kuvat