Busterin malliston ääripäissä on vastakohtaiset sävelet. Huipulla Phantom lentää omissa sfääreissä: perälaudassa on yhteensä 16 sylinteriä ja 700 hevosvoimaa, minkä myötä hintakin nousee helposti yli 200 000 euroon.

Toisaalta malliston pienemmässä päässä palataan perusasioiden pariin. Mallivuodelle 2017 uusiksi laitettu Buster S on korostuneen yksinkertainen ja selkeä perusvene. Ja mallivuoden 2018 uutuuksiin kuuluva pykälää isompi M jatkaa samoilla simppeleillä linjoilla.

Uuden M:n nousulistaton runko on itse asiassa lainattu S:ltä. Sen leveys ja pohjakulma ovat samat, mutta pituutta on nelisenkymmentä senttiä enemmän.

Edeltäjäänsä verrattuna uuden sukupolven M on käytännössä samoissa ulkomitoissa. Volyymiltaan runko on kuitenkin entistä suurempi. Vesilinjaleveys on kasvanut ja laidat ovat entistä pystymmät.

Tehoalue on ennallaan, samoin suorituskyky, ainakin lähes. 40-hevosvoimaisella Yamahalla yllettiin koeajolla noin 26 solmun huippunopeuteen, mikä on solmun verran vähemmän kuin aiemmin. Liukuunnousukyky on sen sijaan jopa parantunut, mikä ylipäätään on peräpenkiltä ajettavissa pulpettiveneissä aina tavoittelemisen arvoinen lisä.

Entinen määrä hevosvoimia on saatu riittämään parantamalla perän kantavuutta. Rungon v-kulma on perässä entistä loivempi ja palteet leveämmät. Se on tuonut tervetullutta vakautta myös peräkulmissa liikkumiseen. Peräpenkillä ja uimatasoilla voi suotuisissa olosuhteissa nyt oikeasti vaikka kalastaa seisten ilman että se tuntuu johtavan väistämättä onnettomuuteen.

Ajettavuuden kannalta loiventunut pohja ei kuulosta parannukselta mutta totuus on toinen. Uusi sukupolvi on aiempaa etevämpi, sillä runko on keulasta riittävän terävä halkoakseen aaltoja vähintäänkin kohtuullisen mukavasti, ja nousulistojen puuttuminen pehmentää osaltaan kyytiä.

Silti M:n ajettavuus tuntuu jossain määrin pienvenemäiseltä. Ominaisuudet pätevät paremmin 4,5 kuin viiden metrin kokoluokassa, vaikka kokonaispituus kurottaa jälkimmäiseen.

M tulee myyntiin kahtena versiona. Yhdellä sivupulpetilla varustettu M1 on niistä selvästi edullisempi, eikä himpun vajaa viisimetrinen vene voi paljoa pelkistetymmäksi enää tulla.

Kahdella pulpetilla varustettu M2 on etenkin peräpenkillä istuville matkustajille mukavampi. Pulpettien tuulilasit ja väliovi, jonka tosin joutuu hankkimaan lisävarusteena, antavat kelvollisen viimansuojan. Lisävarustelistalta löytyy myös ajokuomu.

Peräpenkin istumamukavuus voisi olla parempikin, sillä selkänoja jää turhan kauas. Itse selkänojaan on integroitu näppärästi sekä kuomutalli että pitkänomainen säilytystila. 10-tuumainen Q-älynäyttö kuuluu vain M2-version vakiovarusteisiin, mikä osaltaan selittää "ykkösen" ja "kakkosen" yli 2 000 euron hintaeroa.