Seakeeper 2 on noin puoli metriä kanttiinsa oleva salkku, joka asennetaan veneen konehuoneeseen, kaappiin tai penkin alle. Painokaan ei ole rasite, sillä laite painaa vain 188 kiloa. Asennuksen voi tehdä myös jälkikäteen käytettyyn veneeseen.

Seakeeperin veneen keinuntaa aallokossa hillitsevä vaikutus perustuu salkun sisälle ilmatiiviiseen tyhjiökuoreen pakatun vauhtipyörän pyörimisliikkeeseen. Tämä kumoaa aallokon aiheuttaman heilahtelun.

Liukukuvarunkoinen vene ei toki juurikaan rullaa tai keinu olleessaan liikkeessä, mutta paikallaan ollessa tai hitaasti ajettaessa keinunta voi olla häiritsevää. Gyrovakautuin voi olla varsin mukava kapistus, jos aallokossa haluaa kalastaa tai ihan vain nauttia Välimeren auringosta maukasta drinkkiä siemaillen ilman, että se on rinnuksilla.

Oheisella esittelyvideolla esitellään laitteen toimintaperiaate, ohjauspaneelin käyttö ja näytetään, kuinka keinunta loppuu, kun gyro laitetaan pörisemään.

Gyrovakaimia on perinteisesti käytetty isommissa laivoissa. Esimerkiksi Finnjetissä oli gyrovakain.

Pienen gyrovakaimen pulmana on suhteellisen kova ääni. Esittelyvideossa tämä pulma myönnetään, mutta todetaan kevyesti, että ongelmaa ei ole, jos pysyttelee kannella.

Video on italiaksi, mutta tekstitetty englanniksi. Katso video klikkaamalla aloituskuvaa tai tästä linkistä. 

Lue Totalveneessä aiemmin julkaistu ensiesittely laitteesta täältä.