Kymmenmetristen sportcruiserien luokassa on tapahtunut parissa vuodessa paljon. Azimut Atlantis 34 ja Sealine S330 ovat vielä suhteellisen tuoreita, Bavaria S33 käynyt ehostuksessa, Jeanneau esitellyt täyden uuden Leader 33:n ja Sea Ray poikkeavan 320 Sundancerin. Suomen markkinoiden kannalta oleellisin on markkinajohtaja Grandezza 33 OC:n päivittyminen 34:ksi.

Galeon ei aio jäädä jalkoihin. Düsseldorfissa esitelty uusi 335 HTS perustuu edellisen 325:n runkoon, mutta muu on laitettu uusiksi. Sitä alleviivataan kenties kokoluokan suurimmilla runkoikkunoilla.

Kannen alle on saatu sovitettua tässä kokoluokassa melko harvinaislaatuisesti sisäsalongin, pentterin ja toiletin lisäksi kaksi oven ja laipion takana olevaa makuukajuuttaa.

Makuupaikkojen hyvän yksityisyyden saavuttaminen on tosin vaatinut vähän nipistämistä kaikesta: keulakajuuttaan vapautuu edes hiukan seisomatilaa vain vuoteen täytepala poistamalla, keskikajuutan eteistila on pienehkö eikä salongin sohvassa ole mukavuutta parantavaa divaanipäätyä tai kulmaa. Sisustuksen viimeistelyn taso ja laatuvaikutelma on Galeonin tapaan korkealuokkainen.

Avotilaa on pyritty ajattelemaan uusiksi. Ohjaamon vieressä on makuuhylly, varsinaisen oleskelu- ja matkustustilat ovat taaempana. U-sohva jää vähän pieneksi, mutta vapaamuotoisempaa loikoilualustaa perässä on runsaasti. Uimatasolle aukea kulkuväylä keskeltä venettä.

Dieselkoneilla (2 x 225 hv) varustettuna 335 HTS:n  hinnat starttaavat kilpailukykyisesti noin neljännesmiljoonan tasolta.

www.galeon.pl | www.nordecnautic.fi