Scarab-mallistoon kuuluu 16–25-jalkaisia (4,8–7,6 m) veneitä, joille kaikille on yhteistä vesisuihkupropulsio. Jettiveneet ovat Yhdysvalloissa erittäin suosittuja. Pelkästään jettiveneitä kauppaava Yamaha on jopa joinakin vuosina ollut Yhdysvaltojen myydyin sisämoottorivenemerkki.

Scarabit on varustettu Rotaxin 4-Tec -moottori- ja vetolaitepaketeilla, joita malliston suurimmassa 255 Openissa on aina kaksi. Yhteistehovaihtoehdot ovat 300-, 400- tai 500-hevosvoimaa.

Suomalaiseen venemakuun överisti koristeltu vesisuihku-Scarab saattaa vaikuttaa vieraalta, mutta ei konsepti pöllömpi ole. Openin tilaratkaisu on pääosin tuttu tavallisen käytännöllisistä keskipulpettiveneistä.

Keulassa tosin on muunneltava u-sohva pöytineen, aurinkotasoineen ja kylmälaukkuineen, pulpetin etureunan suuren luukuun takana wc-tila ja perässä laajaksi uimatasoksi auki taittuva peräpeili. Ne eivät Scarabia huononna, päin vastoin.

Jenkkityyliin lattia on verhoiltu neppareilla paikalleen kiinnittyvällä mattosarjalla. Sen materiaali vastaa tuntumaltaan uimatasoille ja sisälaitoihin kiinteästi liimattua kansipinnoitemattoa.

Ihan halvalla iso (7,6 m) ja tehokas (2 x 250 hv) 255 Open ei irtoa Saksassakaan, sillä messuyksilön hintalapussa komeili lähes 110 000 euron lukema. Se on samaa luokkaan kuin mitä Suomessa pyydetään vaikkapa 350-hevosvoimaisella perämoottorilla varustetusta Husky R8s:stä.

www.scarabjetboats.com