8,5 metriä on aika hyvä mitta bowriderille. Silloin perään istuu luontevasti kiinteä aurinkotaso, ilman että se verottaa liikaa sohvaryhmän kokoa. Ja vene on riittävän iso, että keulassakin mahtuu oikomaan jalkoja ja jos sää suosii, voi siellä jopa matkustaa kohtuullisen mukavasti.

Chris-Craftissa on lisäksi apukuskin pulpetin sisällä käyttökelpoisen kokoinen toiletti, joka toimii myös pukuhuoneena. Isoon bowrideriin luonteva lisä on laitaportti, jonka kautta vieraat on helppo poimia kyytiin kylkiparkista.

Viimeistely on Chris-Craftin tapaan huippuluokkaa. Keinonahka on näyttävästi tikattua ja tuntuu aitoa paremmalta. Muutenkaan yksityiskohdista ei ole pulaa. Esimerkiksi sohvan selkänojissa on esiin taittuvat, mukitelineelliset kyynärnojat ja kojelautaa, rattia ja istuimien selkämyksiä komistaa kiiltäväksi lakattu aito mahonki.

 

Sisäperämoottori sopii tyyliin yksinkertaisesti siksi, ettei sitä näy. Sen verran Chris-Craftkin on joutunut antamaan perämoottoribuumille periksi, että 28 GT:n saa myös perämoottoriversiona. Kumpi tahansa moottorivaihtoehdoista miellyttää, on hevosvoimia valittavissa tarpeeksi isonkin porukan liikuttamiseen vaivattomasti.

Hienoa ei saa halvalla, sillä Launchin hinnat alkavat yli 200 000 eurosta. Verot ja messuveneen Heritage Edition -viimeistely nostavatkin hinnan jo sitten lähemmäs 300 000 euroa.

www.chriscraft.com