Monelle jenkkimerkille helpoin ja nopein tie saada ostajien himoitsemia perämoottoriveneitä markkinoille oli muokata olemassa olevista sisäperämoottoriveneistä perämoottoriversioita. Tällä tiellä on myös Crownline, jonka mallistossa ei taida olla vieläkään yhtään alunperin perämoottoriveneeksi suunniteltua mallia.

Crownlinen E-sarja pitää sisällään luksukkaita bowridereita. Kokoja löytyy 22:sta aina 30:een jalkaan saakka eli 255 edustaa kutakuinkin puolivälistä. XS-perämoottoriversio on kehitetty mahdollisimman vähin muutoksin. 

Käytännössä se tarkoittaa sitä, että uimatason alle on lisätty runkoon kiinteästi liitetty bracketti eli perämoottoriteline ja sisäperämoottorin moottoritila on muutettu tavaratilaksi. Rakenteesta johtuen perämoottori on kaukana rungon takana, tässä tapauksessa potkurin ja peräpeilin etäisyys toisistaan on selvästi yli metrin.

Tiloiltaan E 255 on kumpanakin versiona tyypillinen ylemmän keskiluokan brändimielikuvaa rakentava jekkibowrider. Se tarkoittaa muhkeaa ja laadukkaan tuntuista verhoilua ja pientä ripausta luksusta, joka Crownlinessa luodaan esimerkiksi sähkötoimisen peräsohvan selkänojan avulla. 

Suomessa Crownlinella ei ole maahantuojaa ja niin kauan kuin tuontitullit ovat voimassa sellaista tuskin ilmaantukaa. Saksassa E 255 XS on 100 000 euron peli ilman moottoria eli Suomessa pakettihinta 300-hevosvoimaisella perämoottorilla varustettuna voisi keikkua jossa 140–150 000 euron paikkeilla.

www.crownline.com