Ruotsin ylpeys Nimbus lähtee uudella T11:llä kovasti kilpailtuun isojen päivä- ja viikonloppuristeilijöiden luokkaan. Näiden isojen avoveneiden päämarkkinat ovat Pohjoismaita etelämpänä, ja siksi kokonaisuutta komistaa yleensä auringon porotukselta suojaava t-top-katos.

T11:ssä on tuttua Nimbus fiilistä uudella twistillä. Vähän takavuosien Novaa ja R-sarjaa, entistä muhkeammassa muodossa. Välimerelliseen tapaan oleskelutilaa löytyy sekä keula- että peräkannelta. Pentteri on ulkona, perän sohvaryhmän välittömässä läheisyydessä.

Sohvaa ryhmää voi muunnella monipuolisesti tarpeen mukaan: ruokailutilaksi, seurustelutilaksi, matkustamoksi tai aurinkotasoksi. Muuntelumahdollisuudet syntyvät taittuvista selkänojista ja u-sohvan kääntyvistä päätykappaleista.

Keulakannella on aurinkotaso, mutta sen etureunassa voi myös istuskella. Patjan alla on iso luukku, joka antaa suoraan keulakajuutan vuoteelle. Veneessä liikkuminen on helppoa ja vaivatonta, sillä kulkuväylät ovat antoisat joka puolella mutta etenkin perässä.

Kajuutassa on keulan v-vuoteen lisäksi erillinen toiletti ja ovellinen keskikajuutta. Majoituskapasiteetiksi muodostuu neljä henkilöä. V-vuode on tilava, mutta metriä pienemmissä päiväveneissäkin on nähty suurempia toiletteja, ja keskikajuutan parivuoteen yllä katto on varsin matalalla.

Moottorivalikoima on laaja, sillä T11 saa sekä perä- että sisäperämoottoriversiona. Tilat ja kansimuotti ovat molemmissa versioissa käytännössä samat, mutta sisäperäversion uimataso on vapaammin käytettävissä, kun taas perämoottoriversiossa on enemmän säilytystilaa perän luukkujen alla.

Perämoottorivaihtoehdot alkavat kahdesta ja päättyvät kolmeen 300-hevosvoimaiseen Mercuryyn. Sisäperämoottorivaihtoehdot tulevat Volvo Pentalta. Tarjolla on 2 x 350 tai 2 x 430 -hevosvoimaiset bensakoneet tai 2 x 300 tai 2 x 400 -heppaiset dieselit. Joystick-satamahallintalaitteen saa lisävarusteena kaikenlaisten moottorivaihtoehtojen yhteyteen. Lisävarustelistalta löytyy myös esimerkiksi Seakeeperin gyro-vakain.

T11:n hinnat alkavat hieman yli 300 000 eurosta, jolloin moottoreina on kaksi Mercuryn 300-hevosvoimaista V8-perämoottoria.

www.nimbus.se

www.boatworld.fi