Sealinen tapaan C390:een on valittavissa useampi eri tilaratkaisu, mutta messuveneessä oli ehkäpä se halutuin eli kolmen makuukajuutan ja kahden toiletin kokoonpano.

Kookkain makuukajuutta on keulassa. Parivuode on mukavan muotoinen ja mittainen, ja vuoteen päädyn ja kajuutan laipion väliin jää vähintäänkin kohtuullisesti tilaa pukeutua ja liikkua. Toilettiin käydään paapuurin sivulta, ja tilan perällä on käyttökelpoisen kokoinen suihkuhuone.

Vieraskajuutat ovat keskiveneessä rinnakkain. Paapuurin kajuutta on niistä vähän suurempi, ja messuveneessä varustettu kahdella erillisvuoteella. Styyrpuurin kammari on sekä vähän kapeampi että matalampi, mutta siinäkin on seisomakorkeuden omaava eteistila. Vuoteena on parivuode, joka riittää hyvin kahdelle lapselle, mutta kahden aikuisen majoittuminen edellyttänee melko läheistä suhdetta.

Styyrpuurin puolelta löytyy myös päivä- ja yleiskäytössä toimiva toiletti. Sekin on varustettu erillisellä suihkukomerolla, mikä ei ole alle 40-jalkaisissa kahden toiletin veneissä vielä mitenkään itsestään selvää.

Kansisalonki on isojen ikkunoiden ja kattoluukun ansiosta valoisa. Salongin kulmasohva on kookas, ja sen molemmat päädyt ovat muunneltavia. Etupääty nousee ja taittuu katse ajosuuntaan istuttavaksi kartturinpaikaksi, mutta mekanismi ja kartturinpaikan istumamukavuus eivät ole erityisen vakuuttavia. Sohvan takapäätyyn saa pienen u-sakaran, mutta sen merkitys jäi vähän kyseenalaiseksi.

Takaseinän saa avattua kokonaan, minkä ansiosta salonki, pentteri ja avotila muodostavat kauniilla säällä hienosti yhteen sulautuvan kokonaisuuden. Pentteri on asemoitu niin, että sen pääty toimii avotilan suuntaan eräänlaisena baaritiskinä.

Avotilan sohvan selkänoja taittuu alas aurinkotasoksi sähkötoimisesti. Huono puoli on, ettei uimatasolla liikkuessa ole oikein minkäänlaista kädensijaa tarjolla. Keulaan kulku sujuu sen sijaan hyvin luontevasti styyrpuurin leveää sivukantta pitkin. Ohjaamosta pääsee sivukannelle suoraan liukuovesta, joka tosin kuuluu lisävarusteisiin.

Konehuoneeseen voi valita kaksi Volvo Pentan dieselsisäperämoottoria, joko 300-hevosvoimaset D4:t tai 370-hevosvoimaiset D6:t. Molempiin saa lisävarusteena joystick-satamahallintalaitteen. Hinnat alkavat pienemmällä vaihtoehdolla varustettuna 385 000 eurosta (vapaasti tehtaalla Saksassa sis. alv 24%). Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, niin 390:stä esitellään vuoden sisään myös yläohjaamolla varustettu F390.

www.sealine.com

www.hansail.fi