R40-mallista mukana ei kuitenkaan ole kuin korkeintaan mallimerkinnän R-kirjain. Sen sijaan S40:n kanssa yhteistä on paljon enemmän. Käytännössä SR41 on S40:n parannettu painos.

Mittojen perusteella 11,65 metriä pitkä ja senttiä vaille neljä metriä leveä runko on ennallaan. Uimataso venyttää SR41:n kokonaispituuden 13,2 metriin.

Tärkein innovaatio on takakannen saarekemallinen U-sohva, joka aukeaa perään päin. Keskellä oleva pöytälevy ja patjan kanssa sohvasta muodostuu aurinkotaso. Selkänoja kiertyy makuuasennon tyynyksi tai kääntyy sen mukaan, halutaanko sohvan etureunassa istua perää vei keulaa kohti.

Vähän edempänä avotilassa on L-sohva, jota voi jatkaa paapuurin laidalla niin, että se yhdistyy takakannen saarekesohvaan. Sohvien välissä on laajennettava pöytä ja styyrpuurin laidalla ulkopentterimoduuli. Toimii.

Ohjaamossa ärsyttää Bavarialle valitettavan tyypillisesti kojelaudan vaakapintaan asennetut näytöt ja kytkimet, joiden luettavuus ja käytettävyys kuskin penkillä istuessa on huono. Plotteri on nostettu pystyssä "kelluvaan" kehykseen, mistä saattaa hyvinkin tulla uusi villitys.

Kateratkaisut alkavat käsikäyttöisellä kangaskattoluukulla varustetusta HT:sta. Lisähintaan haitarikatto liikkuu sähkötoimisesti, kuten messuveneessä. Seuraava steppi lujitemuovinen liukukattoluukku, joka on aina sähkötoiminen. Arvokkain versio on Coupe, jossa on lujitemuovikattoluukun lisäksi lasiliukuovista muodostuva takaseinä.

Sisätilojen tilaratkaisu on aina samanlainen. Se koostuu pentteristä ja sitä vastapäätä olevasta U-sohvasta, keulakajuutasta, yleistoiletista sekä omalla toiletilla varustetusta keskikajuutasta.

Keulakajuutta on mitoitukseltaan aika tiivis. Mukana on parivuode ja vaatekaappi, muttei liikoja vapaata lattia pinta-alaa, pukeutumispenkkiä tai privaattiovea styyrpuurin laidalla olevaan toilettiin. 

Keskikajuutta on keulakajuuttaan verrattuna tiloiltaan ylivoimainen. Se on varustettu poikittaisella parivuoteella, pienellä sohvalla sekä kunnon suihkukomerolla varustetulla toiletilla. 

Pentteri riittää mainiosti matkailukäyttöön ja sisäsalongin sohva ja pöytä ovat käyttökelpoisen kokoiset. Huonekorkeus on Bavarian tyyliin juhlava, pitkälti yli kaksi metriä.

SR41:n verolliset tehdashinnat alkavat noin 285 000 eurosta, mikä on Bavarian tyyliin 40-jalkaisten matkaveneiden luokassa erittäin kilpailukykyinen lukema. Hintaa on tosin painettu alas bensakoneilla (2 x 350 hv) ja vaatimattomalla vakiovarustuksella. Dieselkoneet (2 x 300 hv tai 2 x 380 hv) nostavat hintaa 45 000 ja 70 000 eurolla, välttämättömät lisävarusteet helposti toisella mokomalla.

www.bavariayachts.com 

www.venemaailma.fi