Messujen suurin vene on tänä vuonna lähtökuvassa esiintyvä Princess 35M. Sen seurana jahtihallissa on kymmenkunta muutakin lähes 100-jalkaisia. Ne saa nyt kuitenkin jäädä rauhaan, sillä tässä keskitytään Suomen markkinoiden kannalta edes vähän realistisempiin isoihin veneisiin.

Matkamoottoriveneiden ja moottorijahtien osalta messuanti paljastaa muutamia vahvoja trendejä. Esimerkiksi nahkaverhoiltu kansi- tai sisäsalongin sohva on yhä pienemmissä matkaveneissä must. Eikä tänä vuonna taidettu esitellä yhtäkään uutta kansisalongillista matkavenettä, jossa pentteri ei olisi ollut salongin perällä ja tavalla tai toisella avotilan puolelle avattavissa.

Keulakannella kuuluu nykyisin olla minimissään ylösnostettavilla selkänojilla varustetut aurinkopatjat, noin 45-jalan kokoluokasta lähtien mieluummin jo kunnon penkit tai loungemainen loikoilutila.

Terasseiksi tai parvekkeiksi aukeavat laidat sekä kulkemista helpottavat laitaportit tekevät myös kovasti tuloaan. Eikä parin viime vuoden ajan jatkunut uimatason grillipistebuumi näytä laantumisen merkkejä, vaan leviää yhä pienempiin cruisereihin.

Tähän on koottu ensimmäiset makupalat isompien veneiden uutuusannista. Mielenkiintoisimpiin uutuuksiin palataan vielä tarkempien video- ja 360-kuvaesittelyjen kera. Ennen niiden julkaisua on edessä kuitenkin kotimatka ja editointisulkeiset, joten yksittäisiä juttuja alkaa tipahdella eetterin arviolta alkuviikosta.