Düsseldorfin Boot-messuilla riittää nähtävää. Ne ovat maailman suurimmat kuivalla maalla järjestettävät ja kevyesti Euroopan tärkeimmät venemessut. Kansainväliselle veneteollisuudelle koko kirjossaan ne ovat ykköspaikka olla esillä ja veneilijöille ehdottomasti vierailun arvoinen tapahtuma. Mikäli messujen antiin aikoo tutustua yhtään tarkemmin, kannattaa aikaa varata pari-kolme päivää. Nähtävää on sen verran paljon, ettei päivässä ehdi millään kaikkialle, vaikka hyödyntäisi Düsseldorfin messukeskuksen sisäpihalla suhaavia messubusseja. Halleja on kaikkiaan 16.

Moottorivenehalli 4 on tänä vuonna vahvasti suomalaisvaikutteinen, sillä sieltä löytyy Venealan Keskusliitto Finnboatin yhteisosasto ja suurin osa yli 60 esillä olevasta suomalaisveneestä. Boot-messuilla julkistettuja maailman ensiesittelyjä niiden joukossa on tänä vuonna laskutavasta vähän riippuen ainakin viisi: Targa 41, Saxdor 400 GTC, Quarken 35 Cabin, Axopar 29 Sun Top ja Cross Cabin sekä Finnmaster F11 Weekend. Ainakin jollakin tapaan suomalaiseksi voidaan laskea myös Axopar 45:n johdannainen Brabus Shadow 1200.

Düsseldorfissa uutuuksia riittää toki paljon muitakin. Vaikka Boot-messuilla on esillä myös verrattain runsaasti pienemmän pään alle 7-metrisiä moottoriveneitä, on tarjonnan fokus suomalaisen mittapuun mukaan yleensä melko suurissa ja kalliissa tulokkaissa. 

Totalvene ravasi messuilla täydet viisi päivää. Tämän kuvareportaasin perään on luvassa tarkempia uutuusveneiden esittelyvideoita, kunhan niitä saadaan työstettyä julkaisuvalmiiksi. Pysykää siis kuulolla. Paikanpäällekin vielä ehtii, sillä Boot Düsseldorf -messut jatkuvat sunnuntaihin 28. tammikuuta saakka.

www.boot.de