Axoparilla oli Cannesissa kova pöhinä päällä. Se on niin kuuma nimi, että se yltää eturivin ständipaikoille, vaikka sen veneet ovat Cannesin mittakaavassa sieltä pienimmästä päästä.

Cannesin Axopar-uutinen on uusi, tammikuussa Düsseldorfin venemessuilla lanseerattava 37. Cannesissa se näytettiin vasta powerpointtina ja vesillä kuvausetäisyyden päästä. Koskemaan ei päässyt.

Nykyiseen 37:kaan verrattuna kyse on täysin uudesta veneestä, joka kuitenkin tulee ensivilkaisun ja julkistettujen tietokonekuvien perusteella olemaan peruskonseptiltaan ja olemukseltaan ihan samanlainen kuin nykyinen.

Teknisesti tarkasteltuna mitoissa on pientä kasvua: pituutta uudella 37:lla tulee olemaan 30, ja leveyttä viisi senttiä entistä enemmän. Paino ja tehot jäävät ennalleen, mutta polttoainetta mahtuu mukaan 30 litraa entistä enemmän.

Mallisto tulee koostumaan näillä näkymin kolmesta versiosta, jotka ovat kokonaan yläosaton "nakumalli" S, ajokuvissa esiintyvä kiinteällä katoksella varustettu ST ja ohjaushytillinen XC.

Tilaratkaisu on pääpiirteiltään ennallaan, mutta yksityiskohdissa on mallikuvissa havaittavissa muutoksia. Esimerkiksi keulassa on entistä enemmän lattiapinta-alaa eikä ohjaamon lattia ole enää poterossa. Taka-avotilaan voi jatkossakin valita baaritiskin tai makuukajuutan, mutta S-mallin tehdaskuvan perusteella uutena vaihtoehtona myös makuukajuuttaa matalamman aurinkotason.

Jännittävin optio tulee kuitenkin olemaan tuulilasin etupuolelta kajuuttaan aukeavat lokinsiipiovet, joilla voi olla suurikin vaikutus tilojen dynamiikkaan. Sisällä keulakajuutassa tärkein parannus on mahdollisuus erilliseen toilettiin, jonka puutteesta nykyinen 37 saikin paljon kritiikkiä. Napakymppiin parannus osuu, jos toiletista tulee sen verran kookas, että sinne mahtuu suihkukin.

Uuteen 37:aan palataan vielä useasti, kunhan venettä päästään oikein hypistelemäänkin.

www.axopar.fi