Isojen jahtien ja T-topilla varustettujen päiväristeilijöiden loputtomat rivit meinaavat peittää alleen seikan, että Cannesissa esitellään aina myös hiukan pienempiä, käytännöllisempiä ja Suomen markkinoidenkin kannalta kiinnostavia uutuuksia, kuten Jeanneaun uusi Merry Fisher 895 Serie2.

Edeltävää, vuonna 2017 esiteltyä sarjanumeroimatonta Merry Fisher 895 -mallia on ehditty valmistaa jo yli 1 800 kappaletta, mikä tekee siitä yhden kokoluokkansa suosituimmista matkavenemalleista. Menestys on ollut hyvää myös Suomen markkinoilla, missä Merry Fsher 895 on raivannut tietä kahdella moottorilla varustettujen perämoottoriveneiden esiinmarssille. 

Menestyksestä johtuen Jeanneau ei arvatenkaan ole halunnut ryhtyä muuttamaan suosikin ulkonäköä tai peruskonseptia liian radikaalisti. Käytännössä eroja alkaa löytyä vasta uutta rinnakkain tai perätysten vanhaan vertaillessa. 

Runko ja kansi on kuitenkin laitettu kokonaan uusiksi. Selkeimmät erot löytyvät keulan ja katon muotoilusta sekä suurentuneesta runkoikkunasta. Uudella runkomuodolla on Jeanneaun mukaan tavoiteltu entistä nopeampaa liukuun nousua ja alhaisempaa liukukynnystä, mikä mahdollistaa myös luontevan kulkuasennon matalammilla liukunopeuksilla.

Mitoissa merkittävin kasvu on otettu korkeussuunnassa, millä on saatu parannettua etenkin toiletin ja keulakajuutan seisomakorkeutta. Painoa Serie2:lle on kertynyt valmistajan ilmoituksen mukaan 180 kiloa edeltäjää enemmän.

Ulkotiloissa taka-avotilan sohva on saanut entistä muhkeammat pehmusteet ja paapuurin jatke sohvasta on nyt klaffityyppinen. Lisävarustelistalta löytyy uutena avotilan jääkaappi. Edeltäjään nähden isompi muutos on koettu keulakannella, jonne on saatu täysimittaiseksi aurinkotasoksi laajennettavissa oleva selkänojallinen lounge.

Ensisijainen kulkuväylä keulan ja perän välillä on entiseen tapaan styyrpuurin puolella, jonka syvennetyltä kulkukannelta johtaa liukuovi suoraan ohjaamoon. Kojelauta on kasvanut, jotta tilaa riittää yhä suuremmalle monitoiminäytölle.

Pentteri on tutulla paikallaan ohjaamon takana, mutta sen päädystä löytyy nyt ylös taitettava lisätaso. Paapuurin puoli on varattu entiseen tapaan dinetille, jonka etusohva muuntuu myös katse ajosuuntaan istuttavaksi apukuskin paikaksi.

Varmasti yksi Merry Fisher 895:n suosion salaisuuksista on ollut etevä tilankäyttö, minkä ansiosta majoituskannelle on saatu mahtumaan erillisen toiletin lisäksi kaksi ovellista makuukajuuttaa. Ne ovat luonnollisesti yhä paikoillaan. Korkeuden lisäksi eniten kasvua tuntuisi olevan suihkulla varustetussa toiletissa. 

Merry Fisher 895 Serie2 saa Suomessa peräänsä kaksi Mercuryn hienostunutta 200-hevosvoimaista V6-perämoottoria, joilla vakiovarusteisen veneen pakettihinnaksi ilmoitetaan 206 200 euroa. Suomeen on korvamerkitty tulevalle kaudelle ainoastaan yksi vapaana oleva yksilö, joka on speksattu eli lisävarusteltu 247 660 euron hintaiseksi.

www.jeanneau.com

www.nauticalpartners.fi