Tämän jälkeen Navicon mallistossa on yksi pulssitutka ja kuusi pulssikompressiotutkaa, joita saa kupu- ja avoantenneilla. 

Uutuuksien mallit ovat Halo 20+ ja Halo 20, joissa numero kertoo kuvun halkaisijan tuumissa. Nämä sopivat parhaiten purjeveneisiin ja muihin pienempiin veneisiin.

Halo 20+ ja Halo 20 syrjäyttävät aiemman sukupolven laajakaistatutkat 3G ja 4G. Niitä saa myös B&G-tuotemerkillä, joka on purjehtijan valinta.

Kupu-antennilla varustetuissa Haloissa kantomatka alkaa 50 metristä ja ulottuu 24 meripeninkulmaan ja vähän monipuolisemmassa plus-mallissa 36 meripeninkulmaan.

Pitkistä kantamista on hyötyä lähinnä säärintamien seurannassa. Pulssikompressiotutka näet erottelee sadekuurot.

Huimat 60 kierrosta minuutissa pyörivät antennit tulivat markkinoille jo edellisessä Halossa, ja lähikantamilla Halo 20+ toimii samalla kierrosnopeudella. Tuo tarkoittaa kerran sekunnissa päivittyvää kuvaa. Yli 1,5 mpk kantamilla kierrosnopeus laskee.

Halo 20 puolestaan toimii kiinteällä kierrosnopeudella 24.

Simrad-tuotemerkki on tarkoitettu moottoriveneisiin. Tutka on edelleen sama.

Molemmissa uutuuksissa on 4,9 asteen keilakulma, joka on asteen leveämpi kuin edeltävässä mallissa. 

Uutuuksien välillä on eroja myös marpan laajuudessa. Plussa voi seurata 10 kohdetta kummallakin kantomatkalla erikseen, Halo 20 yhtä.

Halo 20:stä puuttuu myös Velocity Tracker, joka korostaa lähestyviä kohteita tutkanäytöllä, kuten myös lintuparvien havainnoimiseen käytettävä tila. Nämä molemmat ominaisuudet ovat plussassa.

Vähän kevyemmillä ominaisuuksilla varustettu Halo 20 maksaa reilut 2 400 euroa, ja monipuolisempi 20+ maksaa 600 euroa enemmän.

www.navico.com