Nimbuksen uudessa hyttiveneessä on paljon samaa kuin Axoparissa. Molemmissa on esimerkiksi kahdella portaalla varustettu runko, verrattain matalat laidat, poikkeuksellisen leveät sivuliukuovet sekä liki identtinen ohjaushytin tilaratkaisu. Nimbus vain on tuntuvasti kalliimpi, ja onhan niitä eroja toki paljon muitakin.

C9 on kolmas ja viimeinen versio uuden aallon yhdeksänmetrisestä Nimbuksesta. Aiemmin tänä vuonna esiteltiin Weekender 9 ja Tender 9. C9 on pitkälti T9:n ohjaushytillinen versio.

C9:n saa rinnakkaismallien tavoin sekä sisäperä- että perämoottoriversioina. Jälkimmäisestä tullee selvästi suositumpi. Perämoottoriversioonkin on erinomaisen helppo kulkea perästä, sillä moottorin molemmille puolille kurottaa tilavat uimatasot.

Ympärikuljettavuus toimii hyvin ja leveistä sivuovista mahtuu kulkemaan ohjaushyttiin hyvin – myös takapenkille. Istumapaikat on autosta tuttuun tapaan kahdessa rivissä. Ohjaamossa on vierekkäin kaksi erillisistuinta ja niiden takana ainakin kolmen istuttava takapenkki. Näkyvyys ulos on ohjaamosta erinomainen, mutta takapenkiltä vähän rajoittuneempi.

Kojelaudan ja keulakannen alle on saatu mahdutettua erillinen wc-komero sekä parivuode. Toisen vuoteen saa lisävarusteena pedattua takapenkistä. Myös pentterivarustus löytyy halutessa lisävarustelistalta.

Vakiovarusteisiin kuuluva avattava lasikatto lisää ohjaushytin valoisuutta ja ilmavuutta. Sähkökäyttöinen, laajemmin avautuva haitarimallinen kangaskattoluukku on tulossa lisävarusteeksi. Näppärä yksityiskohta on kookas keulaluukku, jonka kautta esimerkiksi vaatekassit ja muut matkatavarat on helppo lastata suoraan keulakajuutan vuoteelle.

Nimbus ei kilpaile hinnalla, mutta yleensä sen mallit onnistuvat kuitenkin tekemään vaikutuksen etenkin sisustuksen viimeistelyllä ja tyylikkyydellä. Ensivilkaisun perusteella C9 luottaa pikemminkin käytännöllisyyteen, sillä välitöntä "Nimbus-tunnelmaa" se ei huou.

Ajettavuuden voi odottaa olevan kunnossa, mutta avomalleissakin runkoäänet kuuluvat melko selvästi. Yleensä ne vain korostuvat herkästi kaikuvissa ohjaushyttiversioissa.

Totalveneen videoreportaasin Uivan uutuusveneistä voi katsoa tästä. Nimbus C9:n esittely alkaa ajassa 13:20.