Silver julkisti tulevan täysin lujitemuovirakenteisen neljän venemallin Z-sarjan Uivan alla. Uivaan lupailtiin ensiesittelyyn lippulaiva Raptor DCz, mutta sen lisäksi valmiiksi ehti myös kuusimetrinen Tiger.

Parin metrin kokoerosta huolimatta Z-sarjan uutuuksien sukunäköisyys on selvä. Molemmissa yhdistyy modernin ilmeen omaava muotoilu muodikkaisiin, puhtaan valkoisiin ja hillityn harmaisiin sävyihin. Linjat on piirtänyt norjalainen suunnittelutoimisto Eker Design ja runko on ruotsalaisen Petestepin käsialaa.

Messututustumisen perusteella Tigerin mittasuhteet tuntuvat olevan kohdillaan. Avotila on kuuden metrin kokoluokkaan tilava ja varustettu u-sohvalla. Kulkeminen avotilaan käy sujuvasti sekä keulakannelta että uimatasoilta.

U-sohvan keskelle saa pöydän ja täytepatjan avulla sohvasta syntyy myös aurinkotaso tai varavuode. Vetolaatikkomalliselle jääkaapille on paikka apukuskin penkin alla. Retkimukavuuksiin voi laskea myös apukuskin paikan edestä löytyvän pienen pesualtaan ja retkikeittimen paikan.

Keulakajuutta on kompakti, mutta juurikin riittävä kahden aikuisen satunnaiseen yöpymiseen. Vuoteen alla on paikka kemialliselle wc:lle.

Keulakannelle johtavat rappuset on integroitu kajuutan liukuoveen. ratkaisulla on hyvät ja huonot puolensa. Jälkimmäinen on lähinnä se, että portaita voi käyttää turvallisesti vain oven ollessa kiinni ja lukittuna. Hyvää on taas se, että sekä ovi että portaat on voitu toteuttaa leveämmiksi kuin oven ja sen vieressä olevien kiinteiden askelmien tapauksessa voisi olla.

Aivan keulasta löytyy pari daycruiseriinkin tervetullutta harvinaisuutta: keulapuskuri ja kanteen integroitu esiin taittuva keulaporras. Molemmat helpottavat osaltaan rantautumisia ja keulasta maihin tai veneeseen kulkemista.

Tehokkaimmalla 150-hevosvoiman moottorivaihtoehdolla Tigerille luvataan noin 40 solmun huippunopeus.

Totalveneen videoreportaasin Uivan uutuusveneistä voit katsoa tästä. Silver Tigerin esittely alkaa ajassa 8:32.