Uusi Flipper 900 DC on ensimmäinen norjalaisen Karl Marius Norchaun suunnittelema Flipper. Muu nykymallisto on niin ikään norjalaisen Espen Thorupin käsialaa.

900 DC:n kohdalla uusi-sanan käyttö on perusteltua, sillä vaikka Flipperin mallistosta löytyy entuudestaan ja jatkossakin 900 ST, ei 900 DC:llä ole sen kanssa mitään yhteistä. ”Ysisatasissa” on eri rungot ja erilaiset tilaratkaisut.

900 DC on kapeampi ja sporttisempi kuin 900 ST. Korkea runko antaa 900 DC:lle kuitenkin massiivisen vaikutelman, eikä ihan pikkuveneestä toki ole kysekään. Etenkin sivuprofiili on silti varsin sulava, siinä voi nähdä yhteisisä piirteitä sekä Norchaun aiemmin piirtämiin Windy-malleihin että historiaa huokuvaan FlyingFlipperiin.

Moottorivalikoima alkaa yhdestä ja päättyy kahteen 300-hevosvoimaiseen Mercuryyn. Tuplakoneisiin saa myös joystick-hallintalaitteen, mikä venyttää pakettihintahaitarin 150–200 000 euroon.

Tilojen pääosassa on avotila. Kookkaan u-sohvan patjat voisi olla muhkeammatkin, mutta peräselkänoja taittuu alas näppärästi ja pöytää säädetään sähköisesti. Tyylikäs pentterimoduuli on paapuurin laidalla ja uimatasolle lähes kynnyksetön kulku. Ohjaamo vaikuttaa varsin passelilta.

Kannen alla on kaksi parivuodetta, tosiin keskinäisessä vertailussa keulavuode vie selvän voiton. Styyrpuurin laidan pitkittäinen vuode on pikemminkin pistopunkka, tosin varsin avara sellainen. Pieni penkki mahdollistaa istuskelun ja helpottaa pukeutumista. Toiletti vaikuttaa sekä tilojen että varustelun puolesta toimivalta.

www.flipperboats.fi