Etenkin kalastajat ovat kapailleet Silver Hawk CC:n, Shark CC:n tai Eagle CC:n manttelinperijää. Uivassa sellainen esiteltiin, Shark CCX:n muodossa.

Shark on Silverin avovenemalliston toiseksi suurin koko. CCX:n myötä runko on laitettu uusiksi. Linjat on lainattu isommasta Eaglesta, kokoa on tullut lisää muutamia senttejä suuntaansa. Tehosuosituksen yläraja on noussut reippaammin, 115:sta 150:een hevosvoimaan.

Kuten mallikirjaimet kertovat, kuuluu uusi Shark CCX Silverin niin sanottuun X-sarjaan. Se taas tarkoittaa täysalumiinirakennetta eli rungon lisäksi myös kansirakenne on alumiinia. Entuudestaan sarjassa ovat olleet Shark BRX ja Eagle BRX.

CCX on suunniteltu etenkin kalaveneeksi tai vähän karskimpaan yhteysvenekäyttöön. Oikeaa lasia olevalle tuulilasille on löydetty sopivan omaperäinen muoto, ja tukevista A-kaiteista saa veneessä kulkiessa hyvän otteen. Runsas kaiteistus on omiaan mahdollistamaan myös laajat kalastustarvikeasennukset. Ohjauspulpetin takana on kaksi säädettävää ja pehmustettua kuppipenkkiä, muilta osin jää harkittavaksi valjastetaanko tilat kalastukseen tai kuljetukseen. 

www.silverboats.fi