Ruotsalaisen Arronetin pienin ohjaushyttivene, selvästi alle kuusimetrinen 18 C, on käynyt kunnon faceliftissä.

Tilaratkaisu ja mittasuhteet ovat ennallaan eli kyse on harvoista enää markkinoilla olevista takahyttiveneistä. Hytin takaseinä aukeaa takaluukkumaisesti ylös, mahdollistaen kulkemisen perätasoille. Varsinaista taka-avotilaa ei ole.

Etuavotila on sen sijaan kokonaisuus huomioiden varsin suuri. Se on tärkeää, jos mökkisaareen tarvitsee kuljettaa joskus isompia ja eri muotoisia tarvikkeita, kuten vaikkapa kottikärryjä tai rakennustarpeita. Yksi iso avotila on silloin käytännöllisempi kuin kaksi pientä.

Hyttiin mahtuu suhteellisen mukavasti neljä, tiiviisti sovittaen viisikin. Oviaukko on tehty mahdollisimman suureksi, mutta vaikka oveen kuuluu osa kattoakin, vaatii sisälle kulku ja istumapaikoille asettuminen jonkin verran vartalonhallintaa. Vakiovarusteisiin kuuluva iso liukukattoluukku avartaa kesäkeleillä tunnelmaa. Todenteolla lämmitettävä hytti nousee kuitenkin arvoonsa, kun keli on huono ja kylmä.

Arronet on varustelultaan valmis paketti palvelukseen, sillä hintaan sisältyy muun muassa lämmitin ja plotteri, tavanomaisemman perusvarustuksen lisäksi. Moottorivaihtoehdot tulevat Suzukilta, valittavana on 70-, 90- tai 115-hevosvoimaa. Pakettihinnat alkavat 44 900 eurosta. Lisäpollet nostavat hintaa ensin tonnilla ja sitten kahdella eli tehokkaimman vaihtoehdon lapussa on lukema 47 900.

www.arronet.se

www.konewuorio.fi