C83:n kohdalla voidaan oikeastaan yhtä hyvin puhua isosta daycruiserista tai kompaktista sportcruiserista. Kannen alta löytyy neljä makuupaikkaa ja erillinen toiletti, kaikki toimivasti sommiteltuna.

Avotila saa kuitenkin päähuomion. Paapuurin laidalla on kookas u-sohva, jonka molemmat selkänojat kääntyvät. Eteen muodostuu ajon ajaksi kartturin paikka ja paikallaan ollessa takasohvalla voi istuskella uimatason suuntaan.

Ison pöydän ääreen mahtuu koko miehistö, ja vaikka sohvaryhmä olisi porukkaa täynnä, ei avotilan kulkuväylä ole tukossa. Homma toimii siis poikkeuksellisen hyvin. Pentteri on käytävän toisella puolla paapuurin laidalla.

Ohjaamoon asettuu mukavasti ja kojelaudassa komeilee suomalaisen Nextfourin Askeladdenille kehittämä 16-tuumainen C-Command -älynäyttö. Navigointitoimintojen lisäksi näyttö toimii myös digitaalisena kytkinpaneelina, jolla hallitaan varsin monipuolisesti veneen sähkölaitteita valaistuksesta jääkaappiin ja lämppäriin.

Älynäytön lisäksi runsaaseen vakiovarustukseen kuuluu muun muassa Zipwake-automaattitrimmit, sähkökäyttöinen wc ja täydellinen pentterivarustus, joten senkin suhteen kolkutellaan matkaveneluokkaa.

Rungoltaan C83 kuuluu Askeladdenin uuteen TSI-sukupolveen, lyhenne tarkoittaa kahdella portaalla varustettua runkoa, joka on valmistettu alipainelaminointimenetelmällä (Twin Step Infusion). Tuloksena on ainakain pienemmän C76 TSI:n testien mukaan kohentunut suorituskyky ja taloudellisuus.

C83 myydään Suomessa 350-hevosvoimaisella Mercury Veradolla varustettuna pakettina, jonka hinnaksi ilmoitetaan melko tarkkaan 130 000 euroa. Se tuntuu tästä paketista ihan kilpailukykyiseltä lähtökohdalta, joten ei ole ihme, että Vene 18 Båt -näyttelyssä C83 nimettiin Messujen Vene -ehdokkaaksi retkimoottoriveneiden luokassa.

www.e3-marin.fi
www.askeladden.no