Tyyliseikkoja on selvästi lainattu parin vuoden takaisesta Eaglesta. Viisimetrinen Fox ja 6,4-metrinen Eagle muodostavat Silverin eläinkunnan ääripäät, joten aikanaan samaan muotokieleen päivittynee myös välikoon mallit. Ja luulisi Silveriä kiinnostavan vähän Eaglea kookkaammatkin veneluokat.

Mutta takaisin Foxiin. Muuttuneen muotoilun jälkeen toinen ilmeinen muutos on kasvaneet tilat. Vene tuntuu jopa hämmästyttävän paljon entistä suuremmalta, kun ottaa huomioon vain vähän kasvaneet ulkomitat. Pituutta uudella Foxilla on 4,95 metriä eli vain 10 senttiä edeltäjää enemmän, leveys on ennallaan 1,95 metrissä.

Malliversioita on kaksi. Peräpenkiltä ajettava, leveällä sivupulpetilla varustettu Avant on niistä edullisempi. Ohjaamo on pulpetin vasemmassa reunassa eli keskellä venettä, minkä ansiosta ajettavuuden voi odottaa olevan tasapainoista yksinkin ajettaessa.

BR-mallista odotetaan todellista myyntimenestystä. Ohjaamossa istutaan mukavasti säädettävillä erillisistuimilla, ja takapenkillä on entistä enemmän polvitilaa. Hyvän viimansuojan matkustamoon takaava pulpettien väliovi on vakiovaruste.

Molempien Fox-versioiden vakiovarustukseen kuuluu Raymarinen yhdeksäntuumainen Axiom-monitoiminäyttö sekä uistelunopeudensäädin. Malliparin hintaero on 3 000 euroa, BR on kalliimpi.

Moottorivalikoima on ennallaan, eli Avantin saa 40- ja 50-hevosvoimaisella Hondalla, BR:n myös kuusikymppisellä. Pakettihinnat alkavat Avantin ja BF40:n 18 990 eurosta ja päättyvät BF60:llä varustetun BR:n 23 990 euroon.

www.silverboats.fi