Targa 27.2 kuuluu niihin venemalleihin, joiden maailman ensiesittely tapahtui Vene 18 Båt -messuilla. Targan kohdalla uutuusarvoa tuskin moni olisi huomannut, ellei huomio kiinnittyisi uutuus-teippauksiin.

Targa pitää sen verran tarkasti kiinni konseptistaan, että uutuus-Targa näyttää ihan vanhalta Targalta. Käytännössä 27.2 on täysin uusi venemalli, eikä 27.1:n päivitys. Rungon mitat ovat kasvanet joka suuntaan. Kokonaispituus on nyt 9,19, rungon pituus 8,34 ja leveys 3,10 metriä. Kasvua on siis 29, 13 ja 6 senttiä. Rungon mittojen ohella myös hytin koko on kasvanut.

Selkeimmin kasvaneet tilat tuntuvat kuitenkin ehkä hieman odottamattomissa paikoissa eli toiletissa ja konehuoneessa. Molempiin lisäsentit ovat toki olleet tervetulleita ja niiden vaikutus on huomattava.

Ohjaushyttikin tuntuu tilavammalta, mutta merkittävin muutos on siirtyminen isommasta T30.1:stä tuttuun, kahden vastakkaisen sohvan ja niiden välissä olevan pöydän tilaratkaisuun, joka mahdollistaa varsin luonnikkaasti neljän henkilön istumisen pöydän ääressä. Etummaisen sohvan selkänoja kääntyy etu- tai taka-asentoon sen mukaan, kumpaan suuntaan sohvalla halutaan istua.

Alakerran makuupaikat ovat ennallaan, mutta parantunut vakiovarustelu tukee yhä vahvemmin retki- ja matkavenekäyttöä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että 27.2:n vakiovarustukseen kuuluu pentteri ja toilettivarustus, mitkä aiemmin valittiin 27.1:een lisävarusteina.

Moottorivalikoima alkaa periaatteessa Volvo Penta D4-dieseleistä, mutta käytännössä kauppa keskittyy 330-, 370- tai 400-hevosvoimaisiin D6-vaihtoehtoihin. Lähtöhinta on 205 000 euroa. Ensimmäiset 40 lisähevosvoimaa maksavat 6 600 euroa ja seuraavat 30 vähän enemmän, 8 300 euroa.

www.targa.fi