Ranskalaisen Jeanneaun mallisto on erittäin laaja, joten malliston hoitaminen kysyy resursseja kun uusittavaa on paljon. Niitä ranskalaisjätillä riittää. Tuloksiakin tulee: Jeanneau oli viime vuonna Suomen myydyin tuontivenemerkki. Etenkin Merry Fisher -sarjan Cruiser-mallit ovat Suomessa suosittuja.

Vene 19 Båt -messuilla Jeanneaun osastolla on peräti kuusi mallivuoden 2019 uutuutta, mutta niistä kaksi (Merry Fisher 605 Marlin ja Merry Fisher 1095 Cruiser) nähtiin jo viime syksynä Uivassa, joten tässä keskitytään neljään Suomessa ennen näkemättömään uutuuteen. Ne ovat Cap Camarat 7.5 DC Serie 2, Merry Fisher 895 Marlin, Cap Camarat 9.0 WA ja New Concept 37.

www.jeanneau.com

www.nauticalpartners.fi

Jeanneau Merry Fisher 895 Marlin

Merry Fisher Marlin -sarjan veneet ovat aiemmin olleet pikemmin yhteys- ja kalaveneitä kuin retki- ja matkaveneitä. Uusi lippulaiva 895 Marlin muuttaa pelin. Siinä on monipuoliset oleskelu- ja asumistilat sekä ulkona että sisällä.

Etukannen kalustaminen oleskelutilaksi on uusi ja onnistunut oivallus. Taka-avotilan monipuolinen muunneltavuus ja varustelumahdollisuudet ovat puolestaan tuttua Merry Fisheriä. Väliin mahtuu leveä styyrpuurin sivukansi, josta johtaa liukuovi ohjaamoon ja laitaportti laiturille.

Kansisalonki toimii matkustamona ja sisäoleskelutilana. Siro lipasto ohjaamon takana on nätti, mutta pentteri typistynyt apukuskin paikan pulpetin päälle. Aamu- tai välipala järjestyy, mutta varsinainen kokkailu jää Marlinissa vähemmälle.

Alakerrassa on kaksi käyttökelpoista makuukajuuttaa ja yllättävän tilava toiletti, kaikki oman oven taakse sijoitettuna. Kajuuttoihin ja toilettiin johtava eteisaula tuntuu tiukalta.

Peräpeiliin saa ripustaa vaikka 500 hevosvoimaa, mutta se tuntuu turhalta. 300 tai 350 hummaa riittää varmasti, sillä matkavenemäisemmästä 895 Cruiserista tuttu runko on mukavimmillaan maltillisesti edetessä. Mallimerkinnän numerot kertovat kokonaispituuden melkein sentilleen, ja hintakartta alkaa kahdella 150-hevosvoimaisella Mercurylla varustettuna 130 000 eurosta.

Jeanneau NC 37

Jeanneau on saanut hyvän jalansijan isojen matkaveneiden markkinoista Suomessa, eikä uusi NC 37 varmastikaan heikennä tilannetta.

Kansisalonki on vaikuttava, varsinkin kun avaa kokonaan avautuvan takaseinän, jolloin kansisalonki, pentteri ja avotila fuusioituvat yhdeksi valtavaksi kokonaisuudeksi.

Avotila sohva liukuu, selkänoja taittuu aurinkotasoksi ja sisäsohvan etupääty nousee ja kääntyy matkan ajaksi apukuskin paikaksi. Epäsymmetrinen sivukansiratkaisu toimii ja ohjaamosta pääsee ulos suoraan sivuliukuovesta.

Alakertaan saa alle 40-jalkaisten kokoluokassa harvinaisen kolmen makuukajuutan tilaratkaisun, mutta messuveneeseen kolmoskajuutta oli jätetty kalustamatta ja tyhjilleen, jolloin käytössä on vain epäkäytännöllinen tavaratilaonkalo.

Keulakajuutta on odotetun tilava, mutta kolmen kajuutan option takia kakkoskajuuttaa ei ole levitetty mitenkään erityisen suureksi. Wc ja suihku ovat eri ovien takana, mikä on omiaan vähentämään aamu- ja ilta-asiointiruuhkia.

NC 37:n hinnat alkavat 325 000 eurosta, mutta peruskoneet ja -varusteet kannattaa ohittaa. 260-hevosvoimaisilla Volvo Pentan dieseleillä ja messuveneen varusteilla hinta kipuaa hiukan yli 410 000 euroon.