Ranskalaisen Jeanneaun mallisto on erittäin laaja, joten malliston hoitaminen kysyy resursseja kun uusittavaa on paljon. Niitä ranskalaisjätillä riittää. Tuloksiakin tulee: Jeanneau oli viime vuonna Suomen myydyin tuontivenemerkki. Etenkin Merry Fisher -sarjan Cruiser-mallit ovat Suomessa suosittuja.

Vene 19 Båt -messuilla Jeanneaun osastolla on peräti kuusi mallivuoden 2019 uutuutta, mutta niistä kaksi (Merry Fisher 605 Marlin ja Merry Fisher 1095 Cruiser) nähtiin jo viime syksynä Uivassa, joten tässä keskitytään neljään Suomessa ennen näkemättömään uutuuteen. Ne ovat Cap Camarat 7.5 DC Serie 2, Merry Fisher 895 Marlin, Cap Camarat 9.0 WA ja New Concept 37.

www.jeanneau.com

www.nauticalpartners.fi

Jeanneau Cap Camarat 7.5 DC Serie 2

Jeanneau on ollut Suomessa hyvin myyvästä daycruiserluokasta vähän kujalla, mutta uudistuneella Cap Camarat 7.5 DC:llä on edellytykset korjata tilannetta. Se on selvästi isompi, mutta vain jonkin verran kalliimpi kuin Suomessa suosituimmat, metriä lyhyemmät mallit.

Tärkein uudistus on avotilan tilaratkaisu, jonka keskiössä on nyt paapuurin laidalle pitkittäin kaartuva u-sohva. Sen molemman päädyn selkänojat ovat nykytyyliin taittuvia, joten etupääty on joko katse ajosuuntaan istuttava kartturin paikka tai osa oleskeluryhmää. Takaselkänojan asennot määrittelevät niin ikään istumasuunnan joko keulaa tai perää kohti, tai sohvan muuntumisen aurinkotasoksi.

Pentterivarustus on typistetty tilaa säästävästi apukuskin paikan edessä olevaan retkikeittimen lokeroon ja pesualtaaseen. Messuilla oli esisarjan vene, johon tulee vielä muutamia viilauksia, etenkin avotilan säilytystilojen ja kuomutallin luukkujen avaamisen sujuvuuden kehittämiseksi.

Kajuutta on melko korkea ja leveä, minkä ansiosta mukaan on mahtunut tavanomaisen v-vuoteen lisäksi erillinen toiletti ja poikittainen pistopunkka.

Maahantuoja on sisällyttänyt pakettihintoihin tehtaan vakiovarustusta kattavamman varustelun. Hinnat alkavat 73 900 eurosta, jolloin moottorina on Mercuryn uusi 200-hevosvoimainen V6. 7,3-metrinen runko on ennallaan, mikä sopii hyvin, sillä se on hyväksi todettu. Vertailukelpoinen kokonaispituus nousee yli 7,8 metriin, kun lisäuimatasot otetaan huomioon.

Jeanneau Cap Camarat 9.0 WA

Yhdeksänmetrinen Cap Camarat kisaa Suomessa lähinnä markkinoiden suurimpien daycruiserien, kuten Yamarin 88 DC:n kanssa. Cap Camaratin tasaisen kaulakannen ja korkean keskipulpetin alta löytyy yllättävän paljon sisätilaa. Tilavat parivuoteet ja toiletti ovat liki matkaveneluokkaa.

Pentteri on jaettu sisä- ja ulkotilojen kesken: jääkaappi ja liesi on ulkona, pesuallas ja kaapit sisällä. Kylmien ja kuumien tarjoilu käy siis kätevämmin avotilan sohvaryhmään kuin kajuuttaan. Klaffipenkkien mukavuus ei ole aivan kiinteiden sohvien veroinen, ja ajon aikana peräsohvan paikat ovat tuuliset.

Hintakartta starttaa yhdestä 350-hevosvoimaisesta Mercurysta ja reilusta 110 000 eurosta. Konevaihtoehtoja riittää aina 2 x 250 hevosvoimaan saakka, ja esimerkiksi parilla Mercuryn uusia V6:sia paketista muodostuu varmasti herkku.