Ohjaamon erillisistuimet ovat Suomessa haluttu ominaisuus, olipa kyseessä sitten keskipulpetti-, tuplapulpetti- tai bowrider-vene. Rotaatiovaletusta polyeteenistä veneensä valmistavan norjalaisen Pionerin pulpettivenemallistossa sellaisia ei vielä ole ollut, mutta uuden Multi BR:n myötä tilanne korjaantuu.

Parin viime vuoden aikana myös erityisesti kalastuskäyttöön kalustettujen ja varustettujen erikoisversioiden kysyntä on kasvanut huimasti. Erityisiä kalastusversioita onkin yhä pienemmistä malleista ja yhä useammilla venevalmistajilla, nyt myös Pionerilla.

www.pionerboat.fi

Pioner 14 Fishing

Pioner otti kalastusmallinsa lähtökohdaksi nelimetrisen, noin 4 700 euroa ilman moottoria maksavan 14 Activen sivupulpettiversion. 14 Fishing poikkeaa siitä keulamoottoritelineellä ja keulan korotetulla kalastustasolla, jonka alla on kolme säilytystilaa. Fishing version lisähinta on 2 550 euroa.

Moottoriksi sopii enintään 25-hevosvoimainen kone, jolla luvataan pääsevän ottipaikoille parhaimmillaan 22 solmun nopeudella. Mukaan mahtuu D-kategorian olosuhteissa neljä ja C-kategoriassa kolme kalastajaa. Iskunkestävä runkomateriaali mahdollistaa vähän haastavampienkin kalapaikkojen suhteellisen huolettoman koluamisen.

Pakettihinta messuveneen mukaisilla varusteilla ja 25-hevovsoimaisella Mercurylla 12 500 euroa.

Pioner Multi BR

Keularampilla varustetun, 5,3 metriä pitkän Multin on entuudestaan saanut erilaisilla pulpettivaihtoehdoilla, mutta niitä kaikkia on ajettu peräpenkiltä. Multi BR:ssä on kaksi laitapulpettia ja niiden takana erillisistuimet, minkä ansiosta sekä kipparin ajoasento että kartturin istumamukavuus ovat paljon paremmat kuin peräpenkillä.

Vaikka pulpetit ovat BR-versiossa edempänä, jää keulaan silti monipuolisesti hyödynnettävän laaja avotila, jota on keularampin ansiosta helppo lastata. Multi BR:n hinnat alkavat 14 200 eurosta ilman moottoria, messuvenettä kaupattiin 80-hevosvoimaisen Mercuryn kera 26 900 euron pakettihintaan. Monikäyttöistä hyötyvenettä etsivälle Multi BR on ehdottomasti tutustumisen arvoinen paketti.