Yamarin 59 DC on ollut viime vuosina ylivoimaisesti Suomen myydyin daycruiser. Uusi 60 DC on sen seuraaja, vaikkei korvaakaan 59 DC:tä välittömästi. Sitä kuinka uuden 60 DC:n kauppa lähtee rullaamaan, seurataan silmä kovana sekä Yamarinin että kilpailijoiden leirissä.

60 DC on muotoiltu tarkasti Yamarinin uuden muotokielen mukaisesti. Se sopinee useimpien silmään hyvin. Valkoisesta ja mustasta muodostuu nykyaikaisen menevä kontrasti.

Perässä on entistä suuremmat uimatasot, joiden kanssa tavallista matalampi kuomutallin kansi muodostavat jouheat kulkuyhteydet avotilaan. Peräsohvaa voi täydentää lisävarusteena aurinkotasolla ja pöydällä. Kojelaudassa on vakiona muun muassa mittariston ja karttaplotterin sisältävä 10-tuumainen Yamarin Q -älynäyttö. Kajuuttaan kömmitään suoraan vuoteelle, jossa mahtuu levähtämään kaksi aikuista. 

Konevaihtoehtona on 100- tai 115-hevosvoimaiset Yamahat, joista tehokkaammalla pitäisi yltää noin 38 solmun huippunopeuteen. Messujen, lanseerauksen ja kevään kunniaksi normaalisti 100-heppaisella 39 900 eurosta alkavia pakettihintoja on rutistettu suorastaan houkutteleviksi: 38 300 euron tarjoushinta sisältää isomman koneen (780 €), ajokuomun (1 390 €) ja avotilan tiikit (1 460 €), joten etu reilut 5 200 euroa. Eiköhän kauppa lähde näillä eväillä rullaamaan, ilman että vanhaa 59 DC:tä tulee ikävä.

www.yamarin.com