Ranskalainen Beneteau ei ole ollut moottoriveneillään Suomen markkinoilla pitkään aikaan kovinkaan aktiivisesti. Uuden maahantuojan myötä tilanne on muuttunut, ja ranskalaisjätin veneitä nähtiin vuosikausien tauon jälkeen myös venemessuilla.

Yhdysvaltalaisen Baylinerin myynti piristyi Suomessa jo muutama vuosi sitten, eikä sitä jarruta edes presidentti Trumpin toimista aiheutuneet tuontitullit, sillä Baylinerin Euroopassa myytävä mallisto myös valmistetaan Euroopassa.

www,bayliner.com | www.boats.fi

www.beneteau.com | www.boatstore.fi

Bayliner VR6 Cuddy

VR6:n kajuutta on tavanomaista daycruiserin kajuuttaa korkeampi ja leveämpi. Se ei erityisesti paranna veneen ulkonäköä, mutta tekee kajuutasta tilavan, mikä on myös hyödynnetty. Harvassa alle seitsemän metrisessä daycruiserissa on esimerkiksi erillistä wc-komeroa, kuten Beikussa.

Kajuutan varsinainen erikoisuus on kuitenkin mahdollisuus kerrosvuoteeseen. Silloin kajuuttaan majoittuu parhaimmillaan 2 + 2 eli kaksi aikuista ja kaksi lasta. Alatasolla on tavanomainen v-vuode ja ylätasolla poikittain makuulavetti.

VR6:n avotila on malliltaan lyhyt mutta leveä. Muoto selittyy perän kiinteällä aurinkotasolla. Sen alla on sisäperämoottoriversiossa konehuone ja perämoottoriversiossa tavaratila. Avotilan saa katettua kuomulla, jolle on eurooppalaistyylinen kuomutalli.

Keulakannelle saa lisävarusteena aurinkopatjat, joissa on ylösnostettava selkänoja. Avotilan sohvasta saa laajennettua veneen kolmannen aurinkotaso, joten loikoilupaikkoja Beikussa ainakin riittää.

250-hevosvoimaisella MerCruiserilla varustettuna VR6 Cuddyn hinta jää alle 60 000 euroon, mikä etenkin tilatarjonta huomioiden on varsin kilpailukykyinen lukema.

Beneteau Antares 7

Beneteaun moottorivenemalliston syömähampaiksi Suomessa on ajateltu Antares- ja Barracuda-mallisarjat. Molemmissa koot vaihtelevat 6–9 metrin välillä ja voimanlähteinä on perämoottori tai kaksi.

Antares 7 on pariskunnalle sopiva retki- ja matkavene, joka sopii myös yhteys- tai kalaveneeksi. Varsin monikäyttöinen tapaus siis. Avotilaan saa halutun ja käyttötarkoitusta vastaavan kalustuksen ja varustuksen, liki tyhjästä aina u-sohvaan ja aurinkotasoon.

Ohjaushytistä löytyy varavuoteeksikin pedattavissa oleva dinetti ja kompakti pentterikaappi, keulasta erillinen wc-komero ja v-vuode.

Pelkän veneen alkaen-hinta on 32 500 euroa, mutta kun mukaan valitaan messuveneen mukava lisävarustus ja 175-hevosvoimainen Yamaha, ollaan Beikun kanssa samassa 60 000 euron hinnassa., mikä tässäkin tapauksessa kuulostaa varsin asialliselta.