Yamariniin saa asentaa vertailuryhmän tehokkaimman, peräti 225-hevosvoimaisen moottorin, mutta vene kulkee jo 150-hevosvoimaisella Yamahalla mainiosti. Tosin kulutuskin nousee marginaalisesti muita suuremmaksi, eikä Yamaha peittele tehokkuuttaan erityisellä hiljaisuudella.

Ajo-ominaisuuksiltaan 65 DC on yhä luokkansa kärkipäätä. Sen syvä ja voimakkaasti nousulistoitettu v-runko mahdollistaa vauhdikkaan ajotyylin aallokossakin, ja moottoritrimmin käyttöalue on koko ryhmän laajin. Ajofiilistä laskee testiyksilön jäykäksi käyvä ohjaus.

Ohjaamossa on luontevan tyköistyvä ajoasento, joskin hyvin tukeva penkki on leveäselkäiselle jopa hiukan tiukka. Kojelaudan alla on kookas jalkatuki mutta kaasukäden kyynärtuki puuttuu. Kojelaudassa on tilaa yhdeksän tuumaiselle plotterille. Pyöreäreunainen tuulilasi on korkea mutta sivulasien osalta sen verran matala, että ajoviima pääsee puhaltamaan oikealle korvalliselle.

Avotilan u-sohva on malliltaan leveä mutta lyhyt, eikä testiveneen ohjaamon erillisistuimia saatu kääntymään sohvan jatkeeksi. Avotilan taittolevypöytä on sekä käytännöllinen että tyylikäs. Sohvan alla on runsaasti säilytystiloja, ja niiden luukut aukeavat sujuvasti myös patjojen kera.

Yamarinin keulakannen kulkuväylä on sujuva, mutta uimatasojen designissa malli-ikä näkyy. Uimatasoilta pääsee luontevasti vain veteen, sillä ne eivät ulotu laitojen taakse tai moottorin sivuille.

Kajuuttaan on puolestaan suhteellisen sujuva kulkea ryhmän kolmanneksi suurimmasta ovesta. Sisällä on avara tunnelma, ja senttejä on kilpailukykyisesti joka suuntaan. Perinteiset runkoikkunat ovat pienet, mutta avattavissa.

Vaikka 65 DC on jo elinkaarensa ehtoopuolella, ei sen hinnan ja varusteiden suhde ole erityisen houkuttava. Vertailuvarusteilla sen noin 60 000 euron hinta on ryhmän kolmanneksi korkein. Todellisessa kaupantekotilanteessa tilanne saattaa olla toinen.

Yamarin 65 DC:n yleisarvosana Venemestari-lehden suurvertailussa: 8,3

www.venemestari.fi

www.yamarin.com