Tehokkaimmalla moottorivaihtoehdolla eli 150-hevosvoimaisella Mercurylla varustettuna 640 DC on sähäkkä bulevardisportti, joka kuuluu hyvän tasapainon ja matalan painopisteen ansiosta ajettavuudeltaan vertailun urheiluhenkisempään ryhmään. Kelin koveneminen jarruttaa kuitenkin menohaluja muita vertailuveneitä enemmän. 

Suorituskyvyn, melutason ja kulutuksen mittaustuloksissa Bella on vähintään hyvää keskitasoa. 

Tummaksi sävytetty ohjaamo ei peilaa eikä heijastele ikkunoihin edes kirkkaassa auringonpaisteessa. Mukavassa penkissä on korkeudensäätö, mutta ahtaahkosta jalkatilasta ja pienestä jalkatuesta johtuen polvikulma jää silti tiukaksi. Kaasukäden kyynärnoja puuttuu ja tuulilasinpyyhkijän kytkin on hankalassa paikassa. Kojelaudasta löytyy tilaa 12 tuumaiselle monitoiminäytölle.

Avotilan mitat ovat hyvät ja sohvalla riittää istumapinta-alaa, mutta sohvan istumamukavuus ei yllä parhaiden tasolle ja jalkatilat ovat täydellä miehityksellä kortilla. Sohvan alla olevia säilytystiloja täydentää tilava lattialuukun alla oleva ruuma.

Kahdessa tasossa olevat laajat uimatasot muodostavat asiallisen kulkuväylän laiturille myös perä- ja kylkikiinnitystilanteissa. keulakannelle noustaan pieniä ja jyrkkiä askelmia ja keulakannella liikkuessa on varottava koholla olevaa kansiluukkua.

Bellan kajuutan oviaukko on kookas eikä kajuutastakaan puutu senttejä. Kajuutan yleisilme on kuitenkin äärimmäisen pelkistetty, mitä ikkunoiden puute korostaa. Laitahyllyistä ja päälaipion kangaslokerikosta irtoaa plussaa.

Bellan pitäisi tarjota paljon vastinetta rahalle, ja se onkin listahinnaltaan vertailun edullisin vene. Kun mukaan lasketaan tärkeimmät varusteet, Bellan hintaetu kuitenkin haihtuu. Bella 640 DC:ssä on ainesta, mutta viimeinen silaus ja suunta puuttuu.

Bella 640 DC:n yleisarvosana Venemestari-lehden suurvertailussa: 8,3

www.venemestari.fi

www.bellaboats.fi