Glada Laxenin satamassa käy kesäsesongin ollessa kiivaimmillaan alkuiltapäivisin kova vilske. Yötä olleet ja lounastauolla pysähtyneet ovat lähdössä, ja sataman sisäänajoaukon ulkopuolella redillä odottaa tulijoita jonossa. Satamakapteeni suhaa joukossa pikkuveneellä, avustaen lähtijöitä ja järjestellen paikkoja tulijoille. Kaikille tulijoille pyritään löytämään tilaa ja mieluisa paikka.

Glada Laxenin päähoukutin on maukasta lähiruokaa tarjoileva ravintola. Osa aineksista on saarelta, sillä metsä on täynnä sieniä ja marjoja, ja huoltorakennuksen taakse on aidattu Glada Laxenin oma yrttitarha ja kasvimaa. Suosituimmat annokset syntyvät Micken ahvenista tai Henrikin lampaasta.

Satamassa kiinnittymiseen on tarjolla sekä kylki- että poijupaikkoja. Pistolaiturin toinen sivu täytetään tiputtamalla perästä ankkuri ja ajamalla keula laituriin. Satama-alue on yleisilmeeltään siisti ja huoliteltu. Rannassa erikoisuutena on kelluva tynnyrisauna, sen lisäksi tilattavissa on myös tavanomaisempi kuivalla maalla oleva sauna.

Ravintola on merivartioston kasarmirakennuksessa, johon on sisustettu myös seitsemän kahden hengen makuuhuonetta. Liikkumaan pääsee viiden kilometrin luontopolulle, joka vie marjaisen metsän poikki rantakallioille.

Satamakohteissa harvinaisempia vapaasti käytettävissä olevia aktiviteettejä on metsään tehty suunnistusrata sekä 40 metrin korkeuteen kohoava merivartiotorni, jonka huipulta avautuu esteettömät näkymät saaristoon. Molemmat käyvät kuntoilusta. Tornin lisäksi Bärön aiemmasta käyttötarkoituksesta kertoo helikopterikenttä.