Saaristomeren kansallispuistoon kuuluvat Konungsskär ja Birsskär sijaitsevat hieman yli kolme meripeninkulmaa Korpoströmistä etelään. Saarilta löytyy useita hyviä rantautumispaikkoja sekä omatoimista retkeilyä tukevat peruspalvelut.

Konungsskärille voi ankkuroitua voi etelärantaankin, mutta me valitsimme lännen puoleiset kalliot, sillä sää oli tyyni eikä lännestä luvattu tuulta seuraavina päivinäkään. Ankkurointiin tulee varata riittävästi köyttä, sillä veneen perän kohdalla syvyyttä on jo kymmenisen metriä.

Vastaanottokomitea saattaa koostua lampaista, jotka viihtyvät isännän elkein kallioiden huipulla patsastellen. Komeilla kallioilla kannattaa käydä itsekin kiipeilemässä ja kiertää pieni luontopolku. Lapset löytävät saarelta upeita uima- ja hyppypaikkoja.

Konungsakärilla on telttailualue sekä autiotupa, jonka punkkia voi käyttää tilapäiseen majoittumiseen. Tuvassa on vieraillut aikanaan jopa marsalkka Mannerheim. Autiotuvassa on pienimuotoinen saaren asutuksesta ja paikalla sijainneen kalastajatilan historiasta kertova näyttely. Autiotuvan lisäksi Konungsskärilta löytyy käymälä sekä grillipaikka, josta voi ihailla auringonlaskua.

Konungsskärin ja Birsskärin välillä on kapea kävelysilta. Se ylittää matalan lahden, jossa näkyy runsaasti kaloja. Tähän lahteen pääsee rantautumaan kanooteilla ja pienillä jollilla. Lahden rannalla on jäljellä jäänteet kalastajan laiturista ja niityllä merkit kasvimaasta. Etsivä saattaa löytää villivalkosipulia.

Birsskär on Konungsskäria suurempia ja metsäisempi saari. Birsskärin parhaimmat rantautumispaikat ovat pohjoisrannalla, josta löytyy myös joitakin kiinnitysrenkaita. Pitkät keulaköydet ja omat kalliokiilat ovat kuitenkin hyvä olla varalla. Veden syvyys riittää purjeveneillekin.

Rantautumispaikan läheisyydestä löytyy tulentekopaikka, muut palvelut ovat Konungsskärin puolella. Jätehuoltoa saarilla ei ole, joten roskat tulee ehdottomasti huolehtia itse pois saarilta.