Nelisen vuotta Kumlingen vierassatamaa ja mökkikylää pyörittänyt Desiree Johansson on tuonut aikoinaan Remmarhamn-nimellä tunnettuun satamaan uutta ja raikasta henkeä.

Veneellä kiinnitytään pitkään T-laituriin, joka päättyy pieneen satama-altaaseen ja sen terassi-alueeseen. Palvelu satamakonttorissa on ystävällistä ja asiantuntevaa. Tuotevalikoiman perusteella ollaan elintarvikekioskin, kahvilan ja baarin yhdistelmässä. Satamatoimiston terassilla meren äärellä on mukava rentoutua rantautumisen jälkeen.

Satamakonttorin vieressä on huoltorakennus, josta löytyy vesivessat ja suihkut. Vesi ei ole kovinkaan hyvää.

 Terassin vieressä olevalla rantakalliolla oleva grillauspaikka sekä jokimaisen uoman äärellä sijaitseva idyllinen rantasauna sen sijaan keräävät kovastikin kehuja. Hieman taaempana on pieni tanssilava, vaikka mistään menomestasta ei ole kyse. Kumlinge on tyypillisen rauhallinen satama, joka hiljenee sesonkiaikanakin viimeistään ilta kymmenen ja yhdentoista välillä.

Makuelämyksiä tarjoaa satama-alueen taustalle nousevan rinteen laella oleva ravintola Kastören. Sen uusilla perunoilla höystetyt ahvenfileet ovat erinomaisen maukas syy vierailulle.  Ravintolan terassilta avautuu näkymä satamaan.

Pihapiirissä on tusinan verran tyypillisiä, yksinkertaisesti sisustettuja retkeilymökkejä. Majoituspaikkoja on kussakin mökissä kolmessa kerrossängyssä kuudelle. Hieman retkeilyhenkiä ehkä tarvitaan.

Kumlinge Gästhamn on mukana EU-rahoitteisessa Smart Marina -kehityshankkeessa. Sen avulla satamaan saadaan esimerkiksi septityhjennys ja uusi huoltorakennus. Ne valmistuvat kaudelle 2019. Viime vuonna satamaan saatiin huoltolaituri ja polttoainemyynti, tänä vuonna vieraslaiturin sillalle "pussailupenkki".

Sataman lähistöltä löytyy lisää virikkeitä: luontopolku lähtee aivan sataman kupeelta, kunnalliselle uimarannalle on matkaa muutama sata metriä ja urheilukentälle hiukan enemmän. Kumlingen kylä on noin kolmen kilometrin päässä, sieltä löytyy kauppa ja apteekki. Nähtävyyksiin kuuluu erittäin kaunis, noin vuonna 1510 rakennettu harmaakivikirkko, jota tullaan katsomaan Keski-Eurooppaa myöten.