Liuskaluoto on nimensä mukaisesti pieni luoto, joka on liitetty kulkuyhteydellä isompaan Liuskasaareen. Luodolla toimii Seapoint-benari ja ravintola Skiffer. Pääsaarta asuttaa Helsingin toiseksi vanhin ja Suomen neljänneksi suurin pursiseura, Helsingfors Segelsällskap eli HSS.

Helsingin Kaivopuiston edustalla sijaitsevan Liuskaluodon ovat ohittaneet luultavasti kaikki pääkaupungin vesillä veneilleet. Liuskaluodon ravintola Skiffer vetää veneilijöitä ja maakrapuja puoleensa erityisesti kuuluisilla ”liuskoillaan” eli gourmet-pitsoillaan sekä aurinkoterassillaan. Runar Finnilän suunnittelemassa jylhässä pääsaaren klubirakennuksessa toimii fiinimpi HSS Paviljong -ravintola.

Väylän takia Liuskaluotoon ei Kaivopuiston rannan läheisyydestä huolimatta pääse kesäisin kuin vesiteitse, veneellä tai yhteyslautalla. Aurinkoisina päivinä Skifferin terassilla riittää silti väkeä. Suosiosta kertoo Skiffer-ravintolan ja meriaseman 50 000 vuosittaisen vierailijan määrä.

Veneilijöille kohdennettuja palveluita löytyy polttoaineaseman myymälästä sekä tankkaus- ja septilaitureilta. Skifferin ravintola-asiakkaille on muutamia omia vieraspaikkoja. Wc-tilojen lisäksi käytössä on myös vaipanvaihtopiste, joten myös lapsiperheitä on huomioitu.

HSS:n vierassatamassa on parikymmentä vieraspaikkaa. Varsin korkeaan satamamaksuun sisältyy sähkö ja miehistönhuoltofasiliteettien käyttö. Tulevaksi kesäksi HSS suunnittelee vieraslaiturin uusimista huhtikuussa.

Liuskaluodon suosio sai Skifferin ravintolayrittäjät laajentamaan terassialuetta pari vuotta sitten uudella 60 hengen katetulla osalla, joten aurinkokelikään ei ole enää Liuskaluodolla vierailun ehto. Kevät ja veneilykausi lähestyvät, samoin Liuskaluodon Skifferin avajaiset. On vaikea kuvitella kesäpäivänä parempaa paikkaa nauttia gourmet-pitsaa, palauttaa talven jälkeen elämänilo sekä ihastella Kaivopuistoa ja Suomenlahtea samaan aikaan, yhdessä merellisessä kohteessa.