Varkaudessa saimme seurata vierestä, kun hollantilainen rahtialus Adamas survoutui sisään Taipaleen kanavan sulkuun. Se oli senttipeliä leveyssuunnassa.

Taipaleen kanava avautui lastenkin silmissä jo eri mittakaavassa kuin Konnuksen kanava, jonka korkeuseroa tuskin huomasi. Adamasin jälkeen kysymys kuului, menemmekö mekin todella tuohon laivahissiin? Mentiinhän me, ja vieläpä ihan sujuvasti.

Varkaudesta matka jatkui kohti etelää auringonpaisteessa ja Saimaan maisemia ihastellen. Nähtiin aika paljon rantaviivaa ja metsää.

Rantasalmen Porosalmella sijaitseva Järvisydän on melkoinen ilmestys. Keskelle metsää on syntynyt jollain absurdilla tavalla alppikylää muistuttava uniikki lomakeskus, pääasiassa puusta ja kivestä.

Pihapiirissä on pienempiä ja suurempia luksusmökkejä, elämyshotelli ja ravintolarakennus, jonka rakenteisiin on piilotettu Lotja, eli ehta puulaiva. Kallioon louhittu Järvikylpylä kruunaa kuitenkin kokonaisuuden.

Vaikka altaita ei ole paljon eivätkä ne ole suuren suuria, on kompaktissa kokonaisuudessa mukavan monipuolisesti erilaisia tiloja ja tunnelmia. Myös lapset viihtyivät erinomaisesti, ja Järvisydämen kylpylästä tuli se paikka, jossa tytär oppi uimaan.

Järvisydän sijaitsee kapean lahden pohjukassa. Kapeudesta johtuen vierassataman muodostaa pitkä pistolaituri, johon mahtuu poiju- ja kylkikiinnitykseen jopa 50 venettä. Sähkö- ja vesipisteitä laiturilla on riittävästi, joskin laiturin uusimmasta pidennyskappaleesta tolpat vielä puuttuvat.

Veneilijöiden huoltotiloina toimii ravintolan wc, jonne on rakennettu tusinan pisuaarin ja kahden kopin lisäksi suihkuhuone. Hotelli-ravintolalla ravaaminen ei ole laiturimajoituksessa olevien kannalta ihan kaikkein jouhein vaihtoehto.

Järvisydämessä saatiin myös konkreettinen näyte Suomen kesäkeleistä. Paikalle saavuttiin auringon paisteessa ja lähes hellelukemissa, mutta vajaa vuorokausi myöhemmin Aquadorin lämmitin höyrysi liki täysillä.

Järvisydämestä lähdettiin kirjaimellisesti hyvin kylpeneinä kohti Savonlinnan kauppatoria. Lörtsypysähdys venyi sen verran, että Aquador peruutettiin tuoreilla herneillä ja mansikoilla lastattuna Törninpyörän vierassatamaan.

Aquadorin peräsohvalta katsottuna vasemmalla on Pikku Kakkosen leikkipuisto, joka nosti Törninpyörän jälkikasvun suosikkilistassa liki Tammisaaren tasolle. Oikealla näkymää hallitsee huomisen päiväohjelma, Olavinlinna.