Peterzensin satamaan Kustavin Parattulassa saavutaan suuntaamalla kapeaan ränniin, joka laajenee lopulta kaivetuiksi satama-altaiksi. Päiväretkiveneilijä voi rantautua suoraan terassin eteen, yöpyville on omat paikkansa satama-altaan rantamuurilla. Toinen satama-allas täyttyy kotisataman laitureista. 

Satama sijaitsee Peterzensin suvun mailla, jonka he ovat omistaneet 13 sukupolven ajan. 80-luvulla sukutilaa asuttivat Laura ja Eerikki Peterzens, jotka pyörittivät vanhassa graniittisessa navettarakennuksessa silkkipainoa, joka siirsi Lauran designia kankaalle. Vierassatamaa Peterzensit alkoivat kehittämään 80/90-lukujen taitteessa, ja nykyisin toimintaa pyörittävät jo seuraavan sukupolven Peterzensit.

Sataman rakennuskannan yleisilme on olkikattoja myöten yhtenäinen. Viimeisimmät lisäykset ovat ruokakauppa ja Boathouse-vuokramökit. Ne noudattavat lautaverhoiluineen ja olkikattoineen samaa tyyliä satamaravintolan ja sen kauppojen kanssa. Ulkonäön perusteella ei ikään tulisi mieleen, että mökkien ja kaupan runkoina on käytetty merirahtikontteja.

Sisätiloiltaan mökit ovat tyylikkäitä. Ne näyttävät lähes hotellihuoneilta, ollen selvästi perinteisiä saariston retkimökkejä tasokkaampia. Kaikissa mökeissä on oma wc ja terassi joko ilta- tai aamuaurinkoon.

Satama-altaan ympärillä on poikkeuksellisesti laaja nurmialue leikkipuistoineen ja pelikenttineen, joten täällä viihtyy myös lapset ja nuoriso. Aikuisempaan makuun löytyy ravintola, laaja terassi säkkituolineen sekä pukeutumisen ja sisutuksen design-tason myymälät. Lisää muotia löytyy noin kilometrin päässä satamasta sijaitsevasta Peterzensin vanhassa silkkipainohallissa toimivasta tehtaanmyymälästä.