Rödhamnin suojaisassa satamassa kohisee, kun aallot sortuvat tasaiseen tahtiin rantaan saaren eteläpuolella. Satamassa olo on silti kuin herran kukkarossa, ja loivilla punakallioilla kelpaa köllötellä.

Keskikesällä Maarianhaminan länsisatamassa pääpaikkaa pitävän Ålandska Segelsällskapetin saaritukikohta Rödhamnin suosio on taattu. Laiturit täyttyvät vierasveneistä sekä ÅSS:n omasta väestä. ÅSS järjestää Rödhamnissa joka vuosi paljon juniori- ja kilpailutoimintaa.

Vierassataman rantalinjaa myötäilevään laituriin mahtuu poijukiinnitykseen viitisenkymmentä vierasvenettä. Palveluina löytyy kelluva septityhjennysasema, roskien lajitteluasema, kuivakäymälät, kesäkahvila, grillauspaikka sekä puusauna, jota voi vuokarata. Yksi suosituimmista palveluista on illalla aamuksi tilattavat lämpimäiset sämpylät. Saari on sähkötön, mutta kalliolla olevasta kaivosta saa kantovettä.

Kahvilan vieressä on pieni uimaranta, joten lasten touhuja voi seurata virvokkeita nauttien. Saaren päänähtävyytenä voidaan pitää vuonna 1970 suljettua radiomajakkaa, jonka kallion päällä kohoava valkoinen konehuonerakennus on monelle Ahvenanmaan etelän puolelta ohittavalle tuttu näky.