Samalla kun Ruotsissakin veneilyn suosio on kasvanut valtavasti, paine pääkaupungin vieraspaikkojen lisäämiselle on yltynyt. Uuden sataman myötä Tukholman keskustassa piipahtaminen veneellä helpottuu merkittävästi.

KSSS pyörittää jo ennestään Saltsjöbadenin vierassataman lisäksi kolmea muuta satamaa Tukholmassa. Nämä sijaitsevat Sandhamnissa, Lökholmenilla ja Telegrafholmenilla. Juhannuksen jälkeen (28.6.2021) avattava Djurgårdenin satama tulee kuitenkin tarjoamaan urbaanimpaa yöpymistä. Satamasta käsin voi helposti suorittaa niin ostokset ja ravintolakäynnit, kuin vierailut esimerkiksi Gröna lundilla, Junibackenilla ja Skansenilla.

Djurgårdenin vierassatama koostuu kolmesta ponttoonilaiturista. Aloittelevat veneilijät tullaan huomioimaan päivystävillä satamavahdeilla, jotka auttavat vieraita paikkojen löytämisessä ja rantautumisessa. Punaisista takeistaan tunnistettavat vahdit auttavat luonnollisesti myös kokeneempia seiloreita tarpeen niin vaatiessa.

Poijujen sijaan satamassa on Välimeren tyyliin mooring-köydet. Ankkurointi sataman alueella on kielletty.

KSSS:n uusi Djurgårdenin satamaan tulee kaikkiaan 120 vieraspaikkaa, joista kymmenen on buukattavissa etukäteen. Varauksesta peritään lisämaksu. Satama on auki 28.6.2021-15.9.2021. Se sijaitsee Djurgårdenin kaakkoiskulmassa, aivan Junibackenin tuntumassa.

www.ksss.se