Telakkarantaan valmistunut septitankkien tyhjennysasema on betoniponttonilaituri, jossa on imutyhjennyslaitteen lisäksi veden- ja sähkönjakelupisteet. Kelluvan rakenteensa ansiosta septiasema pysyy vedenkorkeuden vaihteluista huolimatta aina veneille sopivalla korkeudella. 

– Erityistä uudessa septiasemassa on se, että asema soveltuu myös isommille aluksille. Saamme loistaa uudella hienolla palvelulla, kun Tall Ships Races taas rantautuu Turkuun vuonna 2024, kertoo rakentamisprojektia koordinoinut vastaava rakennuttaja Tuomas Turpeinen Turun kaupungin kaupunkirakentamisen palvelualueelta.    

Uusi septiasema on myös osoitus Turun kaupungin tahtotilasta suojella Itämerta.

– Turun kaupunki on sitoutunut suojelemaan Itämerta ja parantamaan sen nykytilaa. Saariston pääkaupunkina meillä on erityinen vastuu ainutlaatuisen luonnon säilymisestä. Veneilyn päästöjen vähentäminen on yksi tavoite myös Turun ja Helsingin kaupunkien Itämerihaasteessa. Uusi septiasema onkin konkreettinen toimenpide rehevöitymisen torjumiselle, iloitsee Merellisen Turun hankepäällikkö Mervi Lehto Keskustan kehittäminen -kärkihankkeesta.  

– Telakkarannan septiasema avautuu veneilijöiden käyttöön kelitilanteesta riippuen huhti-toukokuun vaihteessa. Septitankkien tyhjennys asemilla on käyttäjille ilmaista, muistuttaa asemien ylläpidosta vastaava maatilain tarkastaja Timo Sirkiä kaupungin kunnossapidosta.

Turun vesialueilla on nyt kuusi septitankkien tyhjennysasemaa. Lisäksi Vepsään ja Maisaareen saadaan uudet asemat ensi vuonna.

www.turku.fi