Vuoden vierasvenesatama 2021 -kilpailulla innostetaan vierassatamia lisäämään ja parantamaan palvelutarjontaansa. Tänäkin vuonna palkitaan erikseen rannikkoalueen ja Järvi-Suomen suosikki.

Äänestyksessä ovat mukana kaikki viralliset vierassatamat, jotka tarjoavat yöpymiseen soveltuvia vieraspaikkoja oheispalveluineen sekä ne vieraslaiturit, jotka ovat aikaisemmin äänestyksessä menestyneet. Äänestyksessä on mukana noin 250 satamaa.

Vuoden vierassatamat saavat kunnialaatan ja Suomen Messusäätiön myöntämän 2 500 euron palkinnon, joka on tarkoitettu vierasvenesataman kehittämiseen. Äänestyksen voittajat julkistetaan Vene 21 Båt -messuilla 12. helmikuuta 2021 Helsingissä, ja voittaneilla vierasvenesatamilla on myös osasto messuilla.

Äänestys on käynnissä 1.7.–30.9.2020 verkkosivuilla www.satamassa.fi ja äänestää voivat kaikki vierasvenesatamien vieraat. Kaikkien äänestäjien kesken arvotaan 300 euron veneilytuotelahjakortti ja 10 kahden henkilön lippupakettia Vene 21 Båt -messuille.

Suomen Purjehdus ja Veneily ry on järjestänyt kisan perinteisesti jo vuodesta 1987. Vuoden vierasvenesatama 2020 -voittajat olivat rannikolta Bodö ja sisävesiltä Kuhmoisten Sahanranta (kuvassa). 

www.satamassa.fi