Prada Cupin alkuerien viimeisten kilpailujen startit myöhästyivät lauantaina hieman, kun jury odotteli tuulen asettumista ja lisäksi englantilaiset ottivat aikalisän korjatakseen cunningham-säätönsä hydrauliikka. Cunningham on näissä AC75-veneissä eräs tärkeimmistä säädöistä. Sillä kontrolloidaan purjeen muotoa ja maston taipumaa. 

Kun startti vihdoin saatiin käyntiin, oli tuuli noussut jo 8–10 m/s tuntumaan, joka on näille veneille paljon. Tästä huolimatta kummankin veneen pakka pysyi hyvin kasassa, Sir Ben Ainslien kipparoiman Ineoksen hieman Luna Rossa Prada Pirelliä paremmin. Kisassa nähtiin ensi kertaa yli 50 solmun hetkellisiä nopeuksia.

Kisa jatkui tasaisena ja veneiden ero kääntömerkeillä oli sekunnin-parin luokkaa. Viimeisellä alatuuliosuudella Ineos sai vauhdin päälle ja muutama onnistunut jiippi siivitti britit selkeään voittoon. Kun kumpikin vene vielä sai pisteensä haamustarteista, eteni Ineos Prada Cupin finaaliin kuudella pisteellä. Italialaiset menivät semifinaaliin kolmella pisteellä ja kisaavat toisesta finaalipaikasta amerikkalaisia vastaan.

Semifinaalit alkavat 29. tammikuuta. 

www.americascup.com