Ravintola Airi avataan Airisto Segelsällskapetin historiallisessa paviljongissa Pikisaaressa. Sen takana ovat Kakolan Ruusun ja Kaskiksen ravintoloitsijat – Kaskis on ainoa Helsingin ulkopuolella sijaitseva suomalainen Michelin-tähden ravintola. Airisto Segelsällskap on suomen kolmanneksi vanhin pursiseura joka viettää tänä vuonna 160-vuotisjuhlaansa.
Uusi ravintola haluaa olla helposti lähestyttävä välipysähdys veneileville matkailijoille, kotoisa pistäytymispaikka saaren asukkaille ja houkutteleva vierailukohde myös kauempaa saapuville. Perille pääsee monella tavalla, sillä Föli-vesibussi aloittaa liikennöinnin toukokuun alussa ja tarjoaa merimatkan ravintolalle. Fölläri-polkupyörät voi jättää pysäköintialueelle, ja noin 300 metrin päässä kulkeva bussiyhteys tarjoaa perinteisemmän reitin. Ryhmille on lisäksi mahdollisuus varata yksityinen venekyyti Aurajoelta suoraan laituriin.
– Ravintolaan voi mielellään tulla myös omalla veneellä, sanoo ASS:n toiminnanjohtaja Sara Huldén tiedotteessa.
Merellisiä makuja ja raikkaita juomia
Airin á la carte -lista keskittyy saariston makuihin sekä lähialueen tuottajien raaka-aineisiin. Ruokalistalla yhdistyvät kesän raikkaat maut, klassiset kesäannokset ja kansainväliset yllätykset. Pääosassa ovat sesongin parhaat kasvikset ja tuoreet meren antimet.
Juomapuolella cocktaileissa ja mocktaileissa korostuvat sesongin raaka-aineet sekä suomalaisen metsän maut. Viinivalikoima on pääosin eurooppalainen. Perjantai- ja lauantai-iltoina ravintolassa soittaa vaihtuva DJ, luoden tunnelmaa kesäiltoihin.
Ravintola Airi avautuu äitienpäivänä 11. toukokuuta. Alku- ja loppukesällä ravintola on avoinna keskiviikosta sunnuntaihin, ja keskikesällä ovet ovat avoinna joka päivä.