Kontiolahdella Joensuun kupeessa toimivalla AMT-Veneet Oy:llä on yli 30 vuoden kokemus veneiden rakentamisesta. Yritys toimi pitkään Kesko Oy:n Yamarin-veneiden sopimusvalistajana, ennen kuin lanseerasi markkinoille oman AMT (Advanced Marine Tech) -tuotemerkin ja venemalliston vuonna 2006. Viime vuonna AMT oli Suomen seitsemänneksi myydyin moottorivenemerkki.

Suomessa AMT:n moottoripartnerina ja markkinointiyhteistyökumppanina on toiminut alusta saakka Honda, ja Hondaa maahantuova Oy Brandt Ab. Nyt tuo kumppanuus katkeaa, kun moottorimerkki vaihtuu Yamahaan.

Tänään julkistetun sopimuksen mukaan Yamahasta tulee AMT:n ainoa moottoritoimittajana. AMT asentaa kaikkiin veneisiinsä Yamaha-perämoottorit jo tehtaalla ja toimittaa veneet jälleenmyyjille moottori valmiiksi asennettuna, ajovalmiina paketteina.

– Olemme vuosien ajan laittaneet suuren painoarvon toiminnallisuudella ja laadulle – emme koskaan jätä mitään sattuman varaan. Se on visio, jonka jaamme Yamahan kanssa ja siksi he ovat meille luonnollinen kumppani. Tällä tavoin varmistamme, että veneen omistamisen kokemus on paras mahdollinen, sanoo AMT-Veneet Oy:n toimitusjohtaja Mikael Winqvist.

AMT ja Yamaha pyrkivät ensisijaisesti jatkamaan yhteistyötä AMT:n nykyisen jälleenmyyjäverkoston kanssa, mutta joissakin tapauksissa muutoksia varmasti tullaan näkemään. Esimerkiksi Suomessa on mielenkiintoista nähdä, onko Yamahan moottoreilla varustettujen AMT-veneiden myyntiä mahdollista jatkaa Honda-maahantuoja Brandtin omistamissa Bike & Boat World -liikkeissä.

– AMT:n toimintafilosofia sekä kattava mallisto sopivat loistavasti Yamahan tapaan toimia. Tämä on meille uusi ja mielenkiintoinen tapa työskennellä yhdessä venevalmistajakumppanin kanssa ja odotamme innolla, että pääsemme yhdessä AMT:n kanssa kehittämän veneilyä Suomessa, kertoo Yamaha Motor Europe N.V., Suomen sivuliikkeen maajohtaja Ismo Pohjonen.

www.amtboats.fi 

www.yamaha-motor.fi